Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 20:46

"Αμερικάνοι", "Ευρωπαίοι" και Ελλαδίτες στη διοίκηση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ 
Την προεδρία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας ανέλαβε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και τη συμπροεδρία ο μέχρι σήμερα πρόεδρος, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ως αντιπρόσωπος των δημάρχων της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το καταστατικό της Αμφικτυονίας, στη θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου εναλλάσσονται τη μία θητεία ο εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης και την επόμενη ο εκάστοτε δήμαρχος που εκπροσωπεί τους υπόλοιπους δημάρχους του Νομού και το αντίστροφο ισχύει με τη θέση του συμπροέδρου. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τους ομογενείς από την Αυστραλία εκπροσωπούν ελλαδίτες, δεδομένου ότι τα Σωματεία των αποδήμων από τη μακρινή ήπειρο δεν διεκδίκησαν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο…

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, «πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα σήμερα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017,  στην Αίθουσα «ΦΩΤΕΑ», στο Διοικητήριο, η συγκρότηση σε Σώμα, από τα νεοεκλεγέντα  μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Αρχικά έγινε παράδοση της προεδρίας από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Δήμαρχο Πύλου,  κ. Δημήτριο Καφαντάρη, στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κυρία Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση και στη συνέχεια το σώμα συγκροτήθηκε ως ακολούθως:

1.      Τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει exofficio η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κυρία Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση.

2.      Τη θέση του Συμπροέδρου καταλαμβάνει exofficio o Δήμαρχος Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, εκπρόσωπος και των εξ (6) Δημάρχων Μεσσηνίας.

3.      Τη Θέση του Α’ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που πλειοψήφησε στη Γ.Σ., από το Σύλλογο NAYARINO του SAN  FRANGISCO.

4.      Ο κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Συλλόγου «ΥΠΑΠΑΝΤΉΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» της BOSTON, εκπροσωπεί τη (ΜΑ) στις ΗΠΑ.

5.      Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ, ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ, στο MONDREAL, εκπροσωπεί τη (ΜΑ) στον Καναδά.

6.      Τη θέση του εκπροσώπου της (ΜΑ) στην Ευρώπη καταλαμβάνει ο κ. ΨΑΡΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Μεσσηνιακού Συλλόγου  «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ».

7.      Τη θέση του Γραμματέα καταλαμβάνει ο κ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Συλλόγου «ΜΑΝΙΑΤΩΝ».

8.      Τη θέση του Ταμία καταλαμβάνει ο κ. ΠΡΑΝΤΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιδρυτικό μέλος από το Σύλογο «ΔΡΑΚΟΝΕΡΙΟΥ».

9.      Τη Θέση του Μέλους καταλαμβάνει η κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του  Συλλόγου «ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» με αρμοδιότητες το χειρισμό της Ιστοσελίδας και τη διοργάνωση συνεδρίου για τους νέους το καλοκαίρι του 2018

10.    Τη θέση του εκπροσώπου της Αυστραλίας και του Μέλους καταλαμβάνει η κ. ΛΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό, ιδιαιτέρως στα θέματα που αφορούν την ιστορία και την αρχαιολογία στη Μεσσηνία.

11.    Τη θέση του εκπροσώπου της Αυστραλίας και του Μέλους καταλαμβάνει ο κ. ΛΟΥΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με αρμοδιότητες επικοινωνίας με τους Συλλόγους Αττικής.

12.    Στο πρώτο αναπληρωματικό μέλος της Ελλάδος κ. ΛΑΜΠΟΥΣΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» ανατέθηκαν αρμοδιότητες στον Πολιτιστικό και Ανθρωπιστικό Τομέα.

13.    Στο αναπληρωματικό Μέλος κ. ΓΑΛΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του συλλόγου «ΑΡΑΠΟΛΑΚΑΙΩΝ» ανατέθηκαν αρμοδιότητες οργανωτικών θεμάτων (ΜΑ)».