Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 00:15

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στο Μητροπολίτη για το "εποικοδομητικό" "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια"

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στο Μητροπολίτη για το "εποικοδομητικό" "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια"

ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Το "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" ήταν το σύνθημα της χούντας απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο τρίπτυχο έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία και ιστορία και σχολίασε ότι οι αναφορές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για το "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" υπηρετούν μια ιδεολογία αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας...


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί επίσης τον Μητροπολίτη να μην μπλέκεται στις αντιπαραθέσεις των κομμάτων και υπογραμμίζει ότι πρέπει να είναι σεβαστά τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ό,τι και αν πιστεύουν.
Ενδιαφέρον έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας εκφράζει την έκπληξή του για την παρέμβαση του Μητροπολίτη, υποστηρίζοντας ότι συνήθως οι αντιδράσεις του είναι ήπιες και μετριοπαθείς...
Ειδικότερα η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: "Μας εκπλήσσει η αντίδραση τού συνήθως ήπιου και μετριοπαθούς Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου στις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο όραμα για την επόμενη μέρα για τη χώρα μας, για μια μεταμνημονιακή Ελλάδα, σύγχρονη και προοδευτική, μακριά από μισαλλοδοξίες και ακροδεξιές ρητορείες, όπως αυτές που καλλιεργεί τον τελευταίο καιρό συστηματικά η ΝΔ, για να ψαρέψει ψήφους από την δεξαμενή της Χρυσής Αυγής, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να επιστρέψει στην κυβέρνηση, για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, και να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή συμφέροντά της.
Όμως, δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2017, ούτε να υπερασπιζόμαστε ακροδεξιές ιδεολογίες, ούτε, πολύ περισσότερο, να οραματιζόμαστε ένα μέλλον, που να θεμελιώνεται πάνω στον διχασμό, τη μισαλλοδοξία, την επιστροφή σε ένα σκοτεινό, αντιδημοκρατικό παρελθόν, που ο λαός μας το βίωσε σκληρά στο πετσί του.
Η φράση «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια», ό,τι και να ισχυρίζεται ο Σεβασμιότατος, έχει συγκεκριμένη ιστορική και πολιτική προέλευση. Υπήρξε το σύνθημα της χούντας, κι ως τέτοιο έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού.
Ο Μητροπολίτης, άθελά του, θέλουμε να πιστεύουμε, ενεπλάκη σε μια πολιτική διαμάχη. Θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι είναι  πνευματικός Ποιμένας όλων των ομόθρησκων της περιοχής μας, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. Από την άλλη μεριά, όμως, στη χώρα μας υπάρχουν και αλλόδοξοι, αλλόθρησκοι, αγνωστικιστές, άθρησκοι, τα δικαιώματα των οποίων, όπως και σε κάθε σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, οφείλουμε όλοι μας να τα σεβόμαστε".