Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 00:32

Νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό στην Καλαμάτα χρηματοδοτεί η κυβέρνηση

Νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό στην Καλαμάτα χρηματοδοτεί η κυβέρνηση

ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΔΟΝΤΑ
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση και τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από την κυβέρνηση, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή μεγάλου αγωγού που θα μαζεύει τα νερά από την περιοχή της Παναγίτσας μέχρι τη Σπάρτης και θα τα ρίχνει στο Νέδοντα. Ο δήμαρχος είπε ότι από τις πλημμύρες της 7 Σεπτέμβρη 2016 μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση τριών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης συνολικού ύψους 8.000.000 ευρώ!...


Το πρώτο έργο αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της εθνικής οδού από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο και υλοποιηθεί σε ποσοστό 30%. Το δεύτερο έργο, είπε ο δήμαρχος, αφορά τη θωράκιση της Εθνικής Οδού και της ευρύτερης περιοχής από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα και θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το τρίτο έργο είναι αυτό από την Παναγίτσα μέχρι τη Σπάρτης.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι οφείλει να ευχαριστήσει τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη γιατί αντικειμενικά συμβάλλει για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περριοχής. Πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπόνηση μελέτης από το Μορέα, με εντολή του υπουργού Υποδομών, που αφορά όλη τη βόρεια Καλαμάτα μέχρι το Πήδημα.
Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε και τη ΔΕΥΑΚ τονίζοντας ότι ετοίμασε έγκαιρα τις μελέτες ώστε να εξασφαλιστούν στη συνέχεια οι χρηματοδοτήσεις.
Στ.Μ.