Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 11:45

Πρώτο κουδούνι στο προβληματικότατο πρώην Πολυκλαδικό

Πρώτο κουδούνι στο προβληματικότατο πρώην Πολυκλαδικό

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Η ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ Ο ΝΙΚΑΣ 
Με την υπόσχεση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ιδιαίτερα προς τους μαθητές, ότι με χρήματα του Δήμου θα καταστεί κάθε προσπάθεια ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει βελτιωθεί η κατάσταση του προβληματικότατου κτιρίου του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί ο αγιασμός του 6ου Ενιαίου Λυκείου, μιας από τις σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο κτίριο αυτό…

KIOURH.jpgΗ διευθύντρια του 6ου Λυκείου, Χαρούλα Κιουρή και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τους μαθητές και ιδιαίτερα της Α’ Λυκείου.

Στην τελετή παραβρέθηκε και η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, που παρουσίασε μια θετική εικόνα τονίζοντας ότι για πρώτη χρονιά ξεκινούν τα μαθήματα με πληρότητα, όσον αφορά τις θέσεις των εκπαιδευτικών, που προσεγγίζει το 100% και με τα βιβλία των μαθητών επάνω στα θρανία.

Επίσης η βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, Πάνο Πετρόπουλο όπως και τα στελέχη των σχολικών μονάδων για τις ενέργειές τους που έχουν ως αποτέλεσμα το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς να είναι το καλύτερο από κάθε προηγούμενη. Τέλος, συνεχάρη τη νέα διευθύντρια του σχολείου, Χαρούλα Κιουρή.

NIKAS-KOZOMPOLH-6-GEL-11-09-17.jpgΟ δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, από την πλευρά του σχολίασε ότι δεν είναι βέβαιος ότι οι μεγαλύτεροι μπορούν να δίνουν συμβουλές στους μαθητές, δεδομένων των ευθυνών τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και των συνεπειών που πλήττουν τις νέες γενιές. Ο κ. Νίκας εξέφρασε την ευχή και ελπίδα να μπορέσουν οι γονείς των μαθητών να ανταποκριθούν στην ευθύνη για την κάλυψη των αναγκών που συνεπάγεται η εκπαίδευση των νέων στην εποχή της κρίσης.

Σε ο,τι αφορά την κατάσταση του σχολείου ο δήμαρχος σημείωσε ότι προϋπόθεση για τη απόκτηση της γνώσης δεν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα σχολικό κτίριο. Όπως ανέφερε, ο ίδιος έχει κάνει μάθημα σε λυόμενα, σε σκηνές και γενικότερα στις χειρότερες συνθήκες. Πρόσθεσε όμως ότι επιβάλλεται να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε η εκπαίδευση να γίνεται στις καλύτερες συνθήκες. Και όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια, ο Δήμος Καλαμάτας, με τα χρήματα του προέρχονται από τους δημότες και τους γονείς των μαθητών, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να βελτιωθεί η κατάσταση του κτιρίου του πρώην Πολυκλαδικού.

MATHITES-6-GEL-KAL-11-09-17.jpgΤις ευχές του στους μαθητές έδωσε και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Χριστόπουλος, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης.
Στ.Μ.