Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 15:04

Ένας "άλλος" Γιώργος Γκούμας διεκδικεί αυτή τη φορά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

«ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ» ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΟ 2011 
Το 2011 ο Γιώργος Γκούμας διεκδικούσε την προεδρία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Τώρα τη διεκδικεί τονίζοντας ότι τα κόμματα πρέπει να μένουν έξω από τον επιμελητηριακό θεσμό και μάλιστα ζητάει να μην έχουν κομματική κατεύθυνση και οι αντίπαλες υποψηφιότητες.
Το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Γκούμας ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές του Δεκέμβρη, με το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο». Παρόντα ήταν περίπου 50 μέλη του Επιμελητηρίου, τα οποία υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του Γιώργου Γκούμα, ανάμεσά τους όλα σχεδόν τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας…

Ο Γιώργος Γκούμας κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του παρουσίασε και τις βασικές αρχές του συνδυασμού του, οι οποίες εστιάζουν κυρίως στο ότι το Επιμελητήριο πρέπει να προσεγγίσει όλα τα μέλη του, να γίνει σύμμαχός τους στην προσπάθειά τους για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους.

Ο επικεφαλής του «Νέου Επιμελητηρίου», απαντώντας σε ερώτηση της KalamataJournalσχετικά με την υποστήριξη της υποψηφιότητα του το 2011 από τη Νέα Δημοκρατία και τις τωρινές διακηρύξεις του υπέρ των κομματικά ανεξάρτητων υποψηφίων και συνδυασμών, σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι λάθος μου (σ.σ. η διεκδίκηση και εξασφάλιση της στήριξης της Ν.Δ. το 2011), το παραδέχομαι σήμερα. Γι’ αυτό και τα τελευταία έξι χρόνια, όπως γνωρίζετε, κινούμαστε πάντοτε μακριά από τα κόμματα, που στον επιμελητηριακό θεσμό δυστυχώς δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός, δεσμεύομαι εγώ προσωπικά, το έχουμε πει πολύ καιρό, δεν είναι κάτι που το εξαγγέλλουμε τώρα. Έχουμε δεσμευτεί να δουλέψουμε όλοι επάνω στα συμφέροντα του επαγγελματία. Θα είναι καλοδεχούμενες και οι υποψηφιότητες που δεν κατευθύνονται από πολιτικά κόμματα και οργανισμούς. Θα είναι πολύ καλοδεχούμενες οι υποψηφιότητες που θα έχουν σκοπό σαν το δικό μας, να αναβαθμίσουν το Επιμελητήριο. Μακριά από κόμματα, πολιτικές οργανώσεις, οργανισμούς, διάφορες ομάδες ιδιωτικών συμφερόντων. Εμείς είμαστε έξω από τα συμφέροντα, το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως. Μπορεί κάποιος εύκολα να ανακαλύψει ότι δεν κάλυπτα ποτέ ιδιωτικά συμφέροντα και ήμουν πάντοτε υπέρ όλων των επαγγελματιών. Έχω θητεύσει δύο τετραετίες στο επιμελητήριο, εκτός από την τελευταία που μου κλέψανε με το συνωμοτικό τρόπο. Γι’ αυτό λέω είναι καλοδεχούμενες όλες οι υποψηφιότητες που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τον επαγγελματία, το θεσμό του Επιμελητηρίου, να ανεβούμε ένα παραπάνω επίπεδο που απαιτεί αυτή τη στιγμή η περιοχή μας και ο τόπος μας».

EPIMELHTHRIO-YPOSTHRIKTES-GKOUMA-11-09-17.jpgΣε ό,τι αφορά τη απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Γκούμας απέφυγε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά, τόνισε ωστόσο ότι η μη κάθοδό της στις νέες εκλογές κάτι δείχνει. Ειδικότερα είπε για την απερχόμενη διοίκηση: «Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ζούμε σε μια πολύ μικρή κοινωνία. Έχω άμεση επαφή με το τι γίνεται. Οι επαγγελματίες κρίνουν το τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Εξάλλου μια διοίκηση όταν θέλει να υποστηρίξει το έργο της ή να το μετρήσει πηγαίνει στις κάλπες. Η μόνη δύναμη για να μετρήσεις την αποτελεσματικότητα του έργου σου είναι να κατέβεις στις εκλογές και να δεις αν τα μέλη του Επιμελητηρίου σε εμπιστευτούν για να συνεχίσεις το έργο που ήδη έκανες».

Κατά τα άλλα, η εισήγηση της τοποθέτησης του Γιώργου Γκούμα ήταν η εξής: «Πριν από έξι χρόνια ανακοίνωσα τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, τις αρχές και το όραμά μου. Ήταν το Νέο Επιμελητήριο, ο συνδυασμός που κέρδισε τις προηγούμενες επιμελητηριακές εκλογές, το 2011, παρά τις τότε αντίθετες προβλέψεις. Ο συνδυασμός που έδωσε τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να συμμετάσχουν και ορισμένοι απ’ αυτούς να εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας, κόντρα στο κατεστημένο που κυριαρχούσε την περίοδο εκείνη. Ο συνδυασμός που κατάφερε να αντέξει και να αναπτυχθεί μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον που διατηρήθηκε στο θεσμό τα τελευταία χρόνια. Ο συνδυασμός που όχι μόνο παρέμεινε ζωντανός αλλά είναι και αυτός που στην ουσία θα διεκδικήσει την ισχυρή πλειοψηφία και την οριστική επικράτηση στις προσεχείς εκλογές, έχοντας ως όραμα την άμεση αναβάθμιση του θεσμού, με βασική προϋπόθεση την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας. Το Νέο Επιμελητήριο είναι πάλι εδώ για να εγγυηθεί την ενότητα του νέου Δ.Σ. που θα προκύψει. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να κάνω εκ νέου ανοιχτή πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του νομού, να έρθουν κοντά μας, να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα μας προσπάθεια για ένα Επιμελητήριο ανοιχτό, ενωμένο και σύγχρονο. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας. Δεν μας χωρίζει τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά. Αυτή τη φορά πρέπει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να δείξει πρωτοπόρο δίνοντας το παράδειγμα, προβάλλοντας αυτή την ενότητα και τη συνεργασία όλων των επαγγελματιών. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή, μακριά από πολιτικά κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα, να αναβαθμίσουμε το θεσμό ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας στα μέλη του και στην τοπική μας οικονομία. Το Επιμελητήριο πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στον χώρο της ανάπτυξης αλλά και στο χώρο της επιστήμης και της έρευνας. Στόχος μας το Επιμελητήριο να γίνει πραγματικός συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα κάθε επιχειρηματία, κάθε επαγγελματία. Να έχει ένα σύμμαχο, μια υποστηρικτική, συμβουλευτική, νομική αναπτυξιακή δράση για την επιχείρησή του, να μην αισθάνεται απομονωμένος. Εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση στο δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό οικονομικό τοπίο, ώστε η κάθε επιχείρηση να αναπτύσσεται με στρατηγικό σχέδιο αποφεύγοντας τις κακοτοπιές. Κομμάτι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα είναι και η επιμόρφωση των επαγγελματιών, η ενημέρωση για προγράμματα, η επαφή με τις νέες τεχνολογίες, στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθηση των προϊόντων μας».

Στα άμεσα σχέδια του Νέου Επιμελητηρίου, σημείωσε επίσης ο Γιώργος Γκούμας είναι «να λειτουργήσει και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας για να στηρίξουμε τους νέους. Ταυτόχρονα στόχος μας είναι να στηρίξουμε πραγματικά και τους παλιότερους επαγγελματίες στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν και είναι πάρα πολλά. Κανένας επαγγελματίας μόνος του. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Όλοι μαζί προχωράμε για την αναβάθμιση του Μεσσηνιακού Επιμελητηρίου, την προώθηση των προϊόντων μας μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό εγχώρια και διεθνώς. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη των προϊόντων και υπηρεσιών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειάζεται ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός. Με μοναδικό στόχο την αφύπνιση του Επιμελητηρίου και την εγρήγορση των μελών του, θέλουμε όλα τα μέλη μας ενεργά και συμμέτοχα. Επιδίωξή μας είναι κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματίας της Μεσσηνίας να μην αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του με τα θηρία της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, της έλλειψης ρευστότητας, της ελλιπούς ενημέρωσης. Σας θέλουμε όλους κοντά μας για να οδηγήσουμε τις μεσσηνιακές επιχειρήσεις ένα βήμα μπροστά, να αναδείξουμε τα προϊόντα μας, τους ανθρώπους πίσω από αυτά, τον καθημερινό μόχθο του επαγγελματία που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει και που έχει ανάγκη τη δική μας υποστήριξη».
Στ.Μ.