Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 15:17

Ξεκινά την άλλη Τετάρτη η μετακόμιση της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Διοικητήριο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ 
Την άλλη Τετάρτη, 20 Σεπτέμβρη, ξεκινά η μετακόμιση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, από την μαρίνα της Καλαμάτας (πολυκατοικία στην οδό Σαλαμίνος) στο Διοικητήριο. Η μετακόμιση αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις 9 Οκτώβρη. Όπως τόνισε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, έχει ληφθεί ειδική πρόνοια ώστε να πραγματοποιηθεί η μετακόμιση χωρίς να διακοπεί η εξυπηρέτηση των πολιτών ή έστω με τη μικρότερη δυνατή διακοπή. Η κ. Αλειφέρη παρουσίασε τον προγραμματισμό της μετακόμισης και κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που εξυπηρετούνται από τη Διεύθυνση Μεταφορών να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα και να φροντίσουν ώστε να αποφύγουν να ζητήσουν εξυπηρέτηση, εφόσον δεν αντιμετωπίζουν επείγον θέμα, στις ημερομηνίες που το Τμήμα που είναι αρμόδιο να τους εξυπηρετήσει θα βρίσκεται στη διαδικασία της μετακόμισης…

Η κ. Αλειφέρη, απαντώντας σε ερώτηση της KalamataJournalγια τη μεγάλη καθυστέρηση μετακόμισης της Διεύθυνσης στο Διοικητήριο, στο οποίο είναι δεκάδες κενά γραφεία επί 11 μήνες, με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση της Περιφέρειας από τα νοίκια που πληρώνει για τη στέγαση της Υπηρεσίας στη μαρίνα, τόνισε ότι η μεταφορά μιας Υπηρεσίας σαν τη συγκεκριμένη δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα διακοπεί η εξυπηρέτηση των πολλών πολιτών που καλείται καθημερινά να εξυπηρετεί. Πρόσθεσε ότι αντιμετωπίστηκε και πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ανάδειξη του αναδόχου στον οποίο ανατέθηκε η μετακόμιση της Υπηρεσίας.

Το χρονοδιάγραμμα μετακόμισης της Υπηρεσίας, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, έχει ως εξής: «Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ενημερώνει τους πολίτες ότι από τις 20/9/2017  θα ξεκινήσει σταδιακά η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών από την οδό Σαλαμίνος 8 στο Διοικητήριο (Ψαρών 15).

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης είναι το εξής:

•        Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 : Το μεσημέρι ξεκινάει η μεταφορά του εξοπλισμού της αίθουσας θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

•        Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 : Από τις 12:00 μ.μ. αρχίζει η μεταφορά του τμήματος  Αδειών Οδήγησης.

   Το τμήμα Αδειών Οδήγησης επί της οδού Σαλαμίνος 8,  από Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, θα υπολειτουργεί (θα υπάρχει μία θέση On-Line στο 2ο όροφο), λόγω της μεταφοράς.

•        Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 : Οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών θα διενεργηθούν κανονικά στην νέα θέση της Υπηρεσίας (1ος όροφος,  Διοικητήριο).

•        Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 : Από τις 13:00 αρχίζει η μεταφορά των τμημάτων  Αδειών Κυκλοφορίας και Τεχνικού Τμήματος.

Η Γραμματεία (Πρωτόκολλο) της Δ/νσης Μεταφορών θα λειτουργεί στην οδό Σαλαμίνος 8 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. 

•        Δευτέρα 2 Οκτωβρίου  2017 : Διακοπή του On-Line συστήματος των τμημάτων Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.

•        Δευτέρα 9 Οκτωβρίου  2017 : Πλήρης λειτουργία της Δ/νσης Μεταφορών στο Διοικητήριο.

Επειδή η Υπηρεσία θα υπολειτουργήσει λόγω της μετεγκατάστασης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να προσέλθουν για την διεκπεραίωση των επειγουσών υποθέσεών τους:

Α) στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης(διπλώματα) έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, και

Β) στο Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι για αρκετές διαδικασίες, αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Μεταφορών (ιδιαίτερα ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης και μεταβιβάσεις οχημάτων), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π.

Από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 οι Επιθεωρήσεις – επανέλεγχοι οχημάτων θα πραγματοποιούνται στο δημόσιο ΚΤΕΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2721365118».
Στ.Μ.