Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 19:04

Βαθιά θλίψη από εκατοντάδες συναδέλφους και φίλους στην κηδεία του Σπύρου Σαρδέλη

Η ΤΕΛΕΤΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 
Εκατοντάδες συνάδελφοι και φίλοι συνόδευσαν το απόγευμα τον Σπύρο Σαρδέλη, πρόεδρο των δημοτικών υπαλλήλων της Μεσσηνίας, στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο της Καλαμάτας, μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης. Η κηδεία τελέστηκε με δαπάνη του Δήμου Καλαμάτας, σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφερε ως άριστος ταμίας του Δήμου επί πολλά χρόνια, ως εργατικός και εξαίρετος υπάλληλος. Μόνο που μετά την εξόδιο ακολουθία και τον επικήδειο του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, οι ιερείς της εκκλησίας του Νεκροταφείου δεν επέτρεψαν στον πρώην πρόεδρο του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων, Γιάννη Παπαδόπουλο, να μεταφέρει στον Σπύρο Σαρδέλη τον τελευταίο χαιρετισμό εκ μέρους των συναδέλφων του στο Δήμο Καλαμάτας, με την αιτιολογία ότι ο Μητροπολίτης δεν επιτρέπει περισσότερους από έναν επικήδειους!...

SARDELHS-SPYROS-01-07-17.jpgΣτην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν οι περισσότεροι συνάδελφοι του Σπύρου Σαρδέλη, φίλοι του, άνθρωποι του αθλητισμού καθώς ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκος Τράκας και Θέμης Μπαλασόπουλος αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι για το θάνατο του 52χρονου Σπύρου Σαρδέλη συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα, για τιμητικούς λόγους, η κηδεία να γίνει με δαπάνη του Δήμου, να παραχωρηθεί μνήμα στην α’ ζώνη του νεκροταφείου και να απαλλαγεί η οικογένειά του από τα διάφορα τέλη που αφορούν την ταφή και το μνήμα, καθώς και να παραστεί στην κηδεία η Δημοτική Φιλαρμονική. Επιπλέον αποφασίστηκε να αναρτηθεί η φωτογραφία του είτε στο Ταμείο του Δήμου είτε στο γραφείο του Σωματείου, ανάλογα που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοί του.

TRAKAS-NIK-MPALASOPOULOS-THEM-XRYSAFIDHS-EYSTR-13-09-17.jpg
Ο νυν και ο τέως πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας και Θέμης Μπαλασόπουλος αντίστοιχα και το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας, Ευστράτιος Χρυσαφίδης, υπάλληλος του Δήμου Μεσσήνης

Στον επικήδειό του ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε για τον Σπύρο Σαρδέλη ότι ήταν υπάλληλος εργατικός και έντιμος, ότι ως ταμίας του Δήμου είχε την ευθύνη για ποσό που στο άθροισμά του μπορεί και να ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ωστόσο ποτέ, σε κανέναν από τους πολλούς ελέγχους που έγιναν από διάφορες αρχές, δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων αγωνιζόταν για το δίκαιο των συναδέλφων του, χωρίς διακρίσεις και πάντα με τεκμηριωμένη άποψη και διεκδικητικότητα αλλά χωρίς λαϊκισμό.