Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 23:12

Ο Γ. Κατρούγκαλος με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας

Ο Γ. Κατρούγκαλος με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας

ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ 
Σειρά ομιλιών και συναντήσεων είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην Ιρλανδία, στη Γαλλία και στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και συζήτησαν για την ανάγκη εκδημοκρατισμού της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Προφανώς το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, για να μπαίνει σε τέτοιες συζητήσεις, δεν απορρίπτει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη ως μηχανισμό των μονοπωλίων και του κεφαλαίου…

KATROUGKALOS-ROZA-LOUXEMBOURG-MARX-02-02-15.jpgΌπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, «τις ελληνικές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης και την ανάγκη εκδημοκρατισμού της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Κατρούγκαλος μετέβη στο Παρίσι και είχε συνομιλίες για το μείζον αυτό ζήτημα με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Γαλλίας κ. Πιερ Λοράν και άλλους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Φεστιβάλ που διοργάνωσε η εφημερίδα  Ουμανιτέ.

Απόψε το βράδυ(ώρα Ελλάδος) ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στο Concordia Summit».