Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 17:25

Προτάσεις Γκούμα στους εμπόρους που πλήττονται από τα πολυκαταστήματα

Προτάσεις Γκούμα στους εμπόρους που πλήττονται από τα πολυκαταστήματα

ΕΠΑΦΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 
Συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας είχε ο Γιώργος Γκούμας, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», ο πρώτος και μοναδικός έως τώρα που έχει δηλώσει την υποψηφιότητά του για τις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκέμβρη. Ο κ. Γκούμας, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνδυασμός του, παρουσίασε στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου τις προτάσεις του για την υποστήριξη των εμπορικών καταστημάτων της πόλης που πλήττονται από τις αλυσίδες των πολυκαταστημάτων αλλά και από την οικονομική στενότητα των καταναλωτών…

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπο του «Νέου Επιμελητηρίου» σημειώνονται τα εξής: «Κατά τη συνάντηση ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ανέπτυξε τις προτάσεις του συνδυασμού του για την αναγέννηση του Επιμελητηρίου, τι σκοπεύει να κάνει για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων, και ιδιαιτέρως των εμπορικών καταστημάτων της πόλης και του Νομού μας, που πλήττονται βάναυσα από την κάθοδο των πολυεθνικών και την οικονομική στενότητα των καταναλωτών. Προτάσεις που θα δώσουν “ανάσα” στον εμπορικό κόσμο και θα τους θέσουν με ισότιμους όρους στον ανταγωνισμό.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γκούμας κατέγραψε τις ανάγκες του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, τα προβλήματα των εμπόρων, και τι προσδοκούν από την νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με πνεύμα και διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές και κοινό παρονομαστή τη στήριξη και την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι χρήζει άμεσης στήριξης από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το εμπόριο στη Μεσσηνία, και απαιτούνται νέοι τρόποι και προσεγγίσεις του διεθνούς ανταγωνισμού μέσα από τη στήριξη και την ενδυνάμωση των πλεονεκτημάτων των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με φορείς, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες και να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων από τους ίδιους τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην “μάχη” για την ανάδειξη των προϊόντων και των επιχειρήσεών μας».