Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 22:13

Προσφορά εργαλείων για την επισκευή οχημάτων στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας

Προσφορά εργαλείων για την επισκευή οχημάτων στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας

ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ 
Καινούργια εργαλεία για τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας προσέφερε η επιχείρηση «Autovision-Παναγιώτης Ηλιόπουλος» (ιδιωτικό ΚΤΕΟ στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας-Μεσσήνης). Η παραλαβή των εργαλείων έγινε σήμερα από τον διοικητή της Υπηρεσίας, πύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε τον δωρητή για την προσφορά του…

Σημειώνεται ότι η ίδια εταιρία έχει προτείνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και νέα προσφορά, τον δωρεάν τεχνικό έλεγχο των πυροσβεστικών οχημάτων μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι πλέον, με τα εργαλεία και μηχανήματα που έχει αποκτήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τους μηχανικούς της, η επισκευή και συντήρηση των οχημάτων γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την Υπηρεσία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

Ωστόσο η παράταξη «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Τόσκα, υπογραμμίζει ότι ο προϋπολογισμός για τις επισκευές των πυροσβεστικών οχημάτων είναι φέτος μειωμένος σε ποσοστό σχεδόν 50%. Ειδικότερα επισημαίνει ότι ενώ το 2016 ο προϋπολογισμός για τις επισκευές ανερχόταν στα 5.042.850 ευρώ, φέτος είναι μειωμένος κατά 2.391.000 ευρώ και ειδικότερα ανέρχεται στα 2.651.000 ευρώ.

Η μείωση αυτή, υποστηρίζει η παράταξη, έχει ως αποτέλεσμα να καλούνται οι υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος «να επωμιστούν αδικαιολόγητο καταλογισμό ευθυνών για φθορές και βλάβες που προκύπτουν κατά την διάρκεια συμβάντων». Μάλιστα η παράταξη σημειώνει ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει δοθεί οδηγία από ανώτερο αξιωματικό του Σώματος ότι «τις βλάβες που προκύπτουν σε οχήματα στα συμβάντα θα τις επωμίζονται οι οδηγοί τους».
Στ.Μ.