Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 00:13

Αλληλεγγύη στον Στράτο Δασκαρόλη, αντίσταση στη φίμωση και την τρομοκράτηση

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΙΟΔΙΑ 
Στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Καλαμάτα, για την άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη, ο οποίος κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας εκτίοντας ποινή φυλάκισης 42 ημερών επειδή δεν πλήρωσε διόδια στον αυτοκινητόδρομο, καλούν Σωματεία του Νομού που έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αλληλεγγύης. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας τα Σωματεία κατήγγειλαν την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, φυλακίζει τους αγωνιστές που υπερασπίζονται Συνταγματικά δικαιώματα και την ίδια ώρα αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοοφειλέτες, τους μεγαλοεργολάβους, το μεγάλο κεφάλαιο. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα της Πέμπτης από την πλατεία 23ης Μάρτη…

Untitled-7.jpgΣτη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο νομικός εκπρόσωπος του Στράτου Δασκαρόλη, Κώστας Κρόμπας και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Μεσσηνιακού Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό «Δήμητρα», του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Λαϊκής Ενότητας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο και άλλα Σωματεία εργαζομένων.

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Κρόμπας υπογράμμισε ότι η απόφαση της δικαιοσύνης για τη φυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη δεν μπορούσε να είναι διαφορετική διότι αυτό που αποφασίστηκε προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η σχετική νομοθεσία είναι εντελώς αντισυνταγματική, διότι ποινικοποιεί μια ιδιωτική διαφορά, τη διαφορά μεταξύ του οδηγού και του παραχωρησιούχου του δρόμου. Ο σκοπός αυτής της νομοθεσίας, συνέχισε ο κ. Κρόμπας, είναι η τρομοκράτηση του κόσμου ώστε να εξαναγκάζεται να πληρώνει. Επιπλέον σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή και η ανάγκη εκδήλωσης αλληλεγγύης αφορά όχι μόνο τον Στράτο Δασκαρόλη αλλά πάρα πολύ κόσμο που δεν πληρώνει, όχι μόνο λόγω πεποιθήσεων αλλά και λόγω οικονομικής αδυναμίας. Κόσμος που, όπου ανέφερε, θα οδηγηθεί και αυτός στην ποινική δικαιοσύνη.

Επίσης ο κ. Κρόμπας ενημέρωσε ότι το 2015, τον Απρίλιο, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία προκειμένου να καταργηθούν οι ποινές για όσους δεν είχαν πληρώσει διόδια ή είχαν προβεί σε καταλήψεις στους σταθμούς των διοδίων. Αυτή η τροπολογία ουδέποτε έγινε νόμος, είπε ο δικηγόρος.

Τέλος ανέφερε ότι τα αιτήματα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη είναι η αποφυλάκισή του χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί για τη διασφάλιση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, η κατάργηση της τροποποίησης Βορίδη που για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων θέσπισε ποινές για τους πολίτες και η παύση όλων των σχετικών διώξεων.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, με το πλαίσιο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη, απεύθυνε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς.

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κανέλης στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία υπογράμμισε ότι καταδικάζει σε φυλάκιση αγωνιστές ενώ αφήνει στο απυρόβλητο μεγαλοοφειλέτες. Ζήτησε να σταματήσει η δίωξη των αγωνιστών και να καταργηθούν τα διόδια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», Παναγιώτης Κάτσαρης, τόνισε από την πλευρά του ότι «αυτό που δεν τόλμησαν ούτε οι πιο κατάπτυστες  μνημονιακές κυβερνήσεις το τόλμησε τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», την οποία χαρακτήρισε ως τον καλύτερο υπηρέτη των μεγάλων συμφερόντων, των μεγαλοεργολάβων, του μεγάλου κεφαλαίου. Πρόσθεσε ακόμη ότι η σημερινή κυβέρνηση έβγαλε από τη φυλακή τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και την ίδια ώρα ξεκινά τη διαδικασία για να φυλακίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγωνιστές.

Ο Θανάσης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να συγκροτήσουν ένα κίνημα αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη και σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο. Όπως είπε, η καταδίκη του Στράτου Δασκαρόλη έχει στόχο το φίμωμα και την τρομοκράτηση του κόσμου που αντιδρά, ενώ συσχέτισε αυτό το θέμα και με την αξιολόγηση των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα,  τονίζοντας ότι και αυτή η διαδικασία έχει τον ίδιο σκοπό.

Ο Θανάσης Πετράκος, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, τόνισε ότι η ΛΑΕ συμπαρίσταται και στηρίζει την Επιτροπή Αλληλεγγύης, ενώ απευθύνθηκε στους «πρώην», όπως τους χαρακτήρισε, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υπογράψει τον Απρίλιο του 2015 την τροπολογία για την κατάργηση των ποινών όσων δεν είχαν πληρώσει τα διόδια. Όπως ανέφερε ο Θανάσης Πετράκος, ανάμεσα σε αυτούς τους βουλευτές ήταν και η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη. Ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ τόνισε ότι ακόμη και σήμερα το πρωί οι βουλευτές αυτοί θα πρέπει να καταθέσουν νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση του Στράτου Δασκαρόλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να φυλακίζονται αγωνιστές επειδή υπερασπίζονται τα Συνταγματικά δικαιώματα.
Στ.Μ.