Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 03:10

Π. Νίκας, Στ. Μπεχράκης, «πλύση εγκεφάλου» στα κανάλια, μειοψηφίες και ΣΥΡΙΖΑ

Π. Νίκας, Στ. Μπεχράκης, «πλύση εγκεφάλου» στα κανάλια, μειοψηφίες και ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕΑ «ΜΑΧΗ» ΣΤΟ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Νέα οξεία αντιπαράθεση είχαν χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο δήμαρχος, μέσω της ευνοϊκής μεταχείρισης που έχει στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρεί καθημερινά την «πλύση εγκεφάλου» των δημοτών, με ακατάσχετες εξαγγελίες, υποστήριξε ο Στ. Μπεχράκης. Απαντώντας ο δήμαρχος τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ» επανειλημμένες φορές, πιθανότατα επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να ενεργοποιήσει τα κομματικά αντανακλαστικά των υπόλοιπων μειοψηφιών και να προκαλέσει την απομόνωσή του.

Η νέα κόντρα ξέσπασε κατά τη συζήτηση για την έγκριση, από το Πράσινο Ταμείο, της κατασκευής 131 υπόγειων κάδων, με 760.000 ευρώ. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι η δημοτική αρχή πορεύεται χωρίς σχέδιο και ιεράρχηση των διεκδικήσεών της αλλά και ότι λειτουργεί αποκρύπτοντας στοιχεία από τις μειοψηφίες, οι οποίες με αυτή την πρακτική δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους ρόλο, που είναι ο έλεγχος της πλειοψηφίας.
Ωστόσο ο Σταμάτης Μπεχράκης ήταν πιο οξύς, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμαρχος με την καθιερωμένες μεσημεριανές του εξαγγελίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζει στους δημότες μια εικονική πραγματικότητα, χωρίς όμως να λέει όλη την αλήθεια. Διερωτήθηκε χαρακτηριστικά εάν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ενημερώσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ναι μεν εντάχθηκαν οι υπόγειοι κάδοι, ταυτόχρονα όμως απορρίφθηκε η ένταξη των έργων ανάπλασης στην παλιά αστυνομία, του ποδηλατόδρομου στο Νέδοντα και της αναβάθμισης παιδικών χαρών.
Ο δήμαρχος στην απάντησή του τόνισε ότι σε όλη του τη θητεία έχει γίνει στόχος χτυπημάτων που είναι έξω από τα όρια της ηθικής και ότι τέτοια άδικα χτυπήματα έχουν δεχτεί ακόμη και η σύζυγός του με τα παιδιά του. Ο κ. Νίκας είπε ότι σε αυτά τα χτυπήματα δεν έχει απαντήσει γιατί φρονεί ότι δεν πρέπει να ωθηθούν τα πράγματα στα άκρα και με δική του ευθύνη. Οι σχέσεις του με τους τηλεοπτικούς σταθμούς υποστήριξε ότι είναι διαυγείς, υπογράμμισε με ένταση ότι δεν υπάρχει κανενός είδους συναλλαγή, ενώ επανειλημμένως αποκάλεσε τον κ. Μπεχράκη εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ίσως ότι έτσι θα στρέψει εναντίον του τις παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, καθώς και την παράταξη που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Μπεχράκης ζήτησε να απαντήσει, ωστόσο δεν του δόθηκε ο λόγος, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις όχι μόνο του ίδιου αλλά και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, τουλάχιστον.
Στ.Μ.