Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 16:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ενιαίο κόμμα και καλεί σε εγγραφή μελών

Θανάσης Μπούζας και Σπύρος Μωρακέας Θανάσης Μπούζας και Σπύρος Μωρακέας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι του κομματικού σχηματισμού, Θανάσης Μπούζας και Σπύρος Μωρακέας και απεύθυναν προσκλητήριο συμμετοχής στη λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 8:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, καθώς και εγγραφής μελών στον ενιαίο αυτό πολιτικό φορέα.

Ο Θανάσης Μπούζας αναφέρθηκε στην πολιτική της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι μετά την επαναδιαπραγμάτευση, την επιμήκυνση και την απαγκίστρωση ήρθε η ώρα της πραγματικότητας, που είναι η λήψη νέων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, οι επιπλέον περικοπές και η διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει. Ο κ. Μπούζας, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μάη και του Ιούνη, τόνισε ότι ο κομματικός σχηματισμός που εκπροσωπεί είναι η ελπίδα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Πρόσθεσε όμως ότι για την ανατροπή χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και κάλεσε τον κόσμο να εγγραφεί στον πολιτικό φορέα που δημιουργείται.
Ο Σπύρος Μωρακέας σημείωσε από την πλευρά του ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χωρίς να αλλοιώνεται το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του κομματικού σχηματισμού. Πρόσθεσε όμως ότι η προσπάθεια αυτή δεν αναφέρεται αποκλειστικά στους πολίτες με αριστερή ιδεολογία αλλά και σε κόσμο που προέρχεται από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά ενστερνίζεται την ανάγκη ανατροπής με σκοπό μια δημοκρατική, δίκαιη και προοδευτική κοινωνία. Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσκοπεί ούτε στην επιστροφή στη σοσιαλδημοκρατία ούτε στην επιστροφή στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ο κ. Μωρακέας επεσήμανε ότι το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια συνδιάσκεψη, κατά την οποία θα εκλεγεί το πανελλήνιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο όπου θα οριστικοποιηθεί το καταστατικού του ενιαίου πολιτικού φορέα. Τέλος, τόνισε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλο για αυτή την προσπάθεια μετασχηματισμού.
Στ.Μ.