Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 17:06

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την επίσκεψη Σκουρλέτη στην Καλαμάτα

Χριστίνα Καντζιλιέρη, Φώτης Γαϊτάνης,  Δημήτρης Οικονομάκος, Τάσος Νιάρχος Χριστίνα Καντζιλιέρη, Φώτης Γαϊτάνης, Δημήτρης Οικονομάκος, Τάσος Νιάρχος

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙΕΙ 
Η σημερινή κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά πιο «καλά» και «δουλεμένα» από τις προηγούμενες, υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, πρώτη ελάσσονα μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη κατά τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου και κατά τη συνάντησή του με τους δημάρχους της Μεσσηνίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι ο υπουργός εφαρμόζει όσον αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την πολιτική των προκατόχων του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γι’ αυτό και δεν είχε να πει τίποτα για την περαιτέρω υποχρηματοδότηση των Δήμων, για τις ανεπαρκείς επιχορηγήσεις για τα σχολεία, για την έλλειψη προσωπικού, για τις προσλήψεις με ολιγόμηνες συμβάσεις, για τη μη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών και αντισεισμικών έργων κ.ά…

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας έκανε το εξής σχόλιο «Στις δηλώσεις του όσο και στη συνάντηση με τους Δημάρχους ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη συνέχιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη Τοπική Διοίκηση στα μονοπάτια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

SKOURLETHS-PANOS-DHMARXOI-30-09-17.jpgΓια αυτό και ο υπουργός δεν είπε κουβέντα για τα ζητήματα που καίνε:

·         Για την υποχρηματοδότηση που συνεχίζεται με νέα μείωση 10% στους ΚΑΠ τη νέα χρονιά. Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση των δήμων έχει μειωθεί περίπου στο 60% τα τελευταία 7 χρόνια.

·         Για την επιχορήγηση στα σχολεία που δεν φτάνει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα. Για παράδειγμα, υπάρχει πρόβλημα ακόμα και στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ.

·         Για τα κλεμμένα από τη Τοπική Διοίκηση - τους φόρους δηλαδή που πήγαιναν για το ταμείο της - που όχι μόνο δεν επιστράφηκαν αλλά συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο.

·         Για τα αποθεματικά των Δήμων που μεταφέρθηκαν στη κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και των Δημοτικών Αρχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

·         Για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που απαγορεύονται οι προσλήψεις, το προσωπικό από το 2007 έχει μειωθεί περίπου 50%.

·         Για την αθλιότητα που συνεχίζεται με τις 2μηνες-4μηνες και 8μηνες συμβάσεις.

·         Για τα αντιπλημμυρικά- αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα που είναι πάλι εκτός ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Την ίδια ώρα το θεσμικό πλαίσιο έχει μείνει το ίδιο με συνέπεια για παράδειγμα οι αποζημιώσεις από τις πλημμύρες να έρχονται κουτσουρεμένες 10 μήνες μετά τις ζημιές.

·         Για το πάρτι των μεγαλοεργολάβων που συνεχίζεται αλλά και τα «μιλημένα» έργα και τις προκηρύξεις για ημέτερους.

·         Για τη  σύμβαση που αφορά τα απορρίμματα με  τη ΤΕΡΝΑ. Η σύμβαση προχώρησε μετά από 2,5 χρόνια μυστικών συναντήσεων και θα την χρυσοπληρώσουν οι εργαζόμενοι με το κόστος να είναι στα 150 ευρώ τον τόνο.

·         Για τις νέες αρμοδιότητες που δίνονται στη Τοπική Διοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

Πίσω ακριβώς από το νέο Δημαρχείο θα μπορούσαν να κάνουν μια περιοδεία για να ρίξουν μια ματιά στους μετανάστες που κρύφτηκαν κάτω από το φως των προβολέων και των δεξιώσεων. Ούτε για αυτό δεν βρήκε κάτι να μας πει ο  «αριστερός» Υπουργός.

Όλα βαδίζουν στον ίδιο δρόμο αποδεικνύοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά πιο «καλά» και πιο «δουλεμένα» από τους προηγούμενους. Συνυπεύθυνοι βέβαια σε αυτή τη κατάσταση είναι και οι Δήμαρχοι του νομού που στήριξαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αυτή τη πολιτική. Τα αντιπολιτευτικά λόγια είναι μόνο για τους ψήφους αφού υπηρετούν ουσιαστικά την ίδια πολιτική με πάθος».