Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 21:40

Σωματεία, κόμματα, φορείς, πολιτικοί καλούν στο συλλαλητήριο για τον Στράτο Δασκαρόλη

Σωματεία, κόμματα, φορείς, πολιτικοί καλούν στο συλλαλητήριο για τον Στράτο Δασκαρόλη

ΠΕΜΠΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 23 ΜΑΡΤΗ 
Στις εφτά το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μάρτη, στην Καλαμάτα θα γίνει το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη, ο οποίος συμπλήρωσε μία εβδομάδα κράτησης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, εκτίοντας ποινή 42 ημερών επειδή δεν πλήρωσε τα διόδια. Κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει με δηλώσεις, ανακοινώσεις και αποφάσεις τους ο Μανώλης Γλέζος, η Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Σιδήρου-Μπετόν,  το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων…

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Στήριξης στον αγώνα του Στράτου Δασκαρόλη «καλεί όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου σε συγκέντρωση και πορεία.
Απαιτούμε:
1) ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ.
2) Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.
3) Κατάργηση όλων των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης.
4) Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.
5) Να καταργηθούν τα διόδια».

Η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την σύλληψη και την καταδίκη του Στράτου Δασκαρόλη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 42 ημέρες φυλάκιση και παραμένει στην φυλακή για όγδοη ημέρα, διότι έπραξε το αυτονόητο και αγωνίστηκε ενάντια στα υψηλά διόδια που επιβάλλουν οι μεγαλοεργολάβοι εναντίον των πολιτών. Επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα του για ελεύθερη μετακίνηση! Είναι απαράδεκτο να φυλακίζεται πολίτης- αγωνιστής για να προστατευθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.  Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγωνιστή, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του και την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ποινικοποιούν τους αγώνες του λαού.

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής έκανε την εξής γραπτή δήλωση: «Χαιρετίζω το δίκαιο αγώνα του συμπολίτη μας, Στράτου Δασκαρόλη, που αγωνίζεται ενάντια στο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τις αντιδράσεις όσων αρνούνται να δώσουν λεφτά στους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται τους δημόσιους δρόμους και το οδικό δίκτυο.
Τα απαράδεκτα υψηλά διόδια που έχουν επιβληθεί από τα μνημόνια, αφαιρούν από πολλούς συμπολίτες μας το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και ακυρώνουν στην πράξη την ισότητα των πολιτών.
Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο αίτημα της άμεσης αποφυλάκισης του Στράτου Δασκαρόλη και στην κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που ποινικοποιούν τους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις των πολιτών».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Σιδήρου και Μπετόν, το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων και ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνουν: «Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ένας συμπολίτης μας, ο Στράτος Δασκαρόλης, καταδικάστηκε σε 42 ημέρες κράτηση γιατί αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο για την διέλευση των διοδίων. Από τότε κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμάτας.
Καταγγέλλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης που ενώ προστατεύει τους μεγαλοοφειλέτες, αδιαφορεί για την ευημερία των πολιτών γονατίζοντας τους με την υπερφορολόγηση, και αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι εγκληματίες, καταδικάζει και ποινικοποιεί τους αγώνες και τα κινήματα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
Απαιτούμε
1) ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ.
2) Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.
3) Κατάργηση όλων των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης.
4) Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.
5) Να καταργηθούν τα διόδια.
Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση για την απελευθέρωση του Στράτου και στην πορεία την Πέμπτη στις 5 Οκτώβρη στις 7μμ στην πλατεία 23ης Μαρτίου».