Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 22:04

Συμπαραστεκόμαστε στον Δασκαρόλη γιατί μεθαύριο θα βρεθούν πολλοί στη θέση του

Συμπαραστεκόμαστε στον Δασκαρόλη γιατί μεθαύριο θα βρεθούν πολλοί στη θέση του

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Οι δρόμοι στο λαό» φώναξαν το βράδυ οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στον Στράτο Δασκαρόλη, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση εκτίοντας ποινή φυλάκισης για τη μη πληρωμή διοδίων. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την «Πλεύση Ελευθερίας», εκπρόσωποι του κινήματος «Δεν πληρώνω», της Λαϊκής Ενότητας, Σωματείων και φορέων. Εκπρόσωποι της επιτροπής επισκέφθηκαν τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα του συλλαλητηρίου. Το ψήφισμα παρέλαβε υπάλληλος, ενώ ο εκπρόσωπος της επιτροπής, Γιώργος Τζαμουράνης, υπογράμμισε ότι η δίωξη του Στράτου Δασκαρόλη αποτελεί και δίωξη της φτώχιας, στην οποία έχουν καταδικάσει το λαό οι μνημονιακές κυβερνήσεις, δεδομένου ότι η μη πληρωμή των διοδίων δεν είναι μόνο μια πράξη πολιτικής ανυπακοής αλλά και ένδειξη της ένδειας στην οποία έχουν βρεθεί οι Έλληνες εργαζόμενοι…

DASKAROLHS-PANO-SYLLALHTHRIO-APOFYLAKISH-05-10-17.jpgΜε την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο ώστε η επιτροπή αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη να διευρυνθεί με σκοπό να αναλάβει δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών εργαζομένων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗ
Κατά το συλλαλητήριο αναγνώστηκε και επιστολή του Στράτου Δασκαρόλη, ο οποίος στο κείμενό του ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και για τη δύναμη που του δίνει ώστε «να συνεχίσω να αντιστέκομαι και να απαιτώ τα αυτονόητα». Ο Στράτος Δασκαρόλης μιλάει στην επιστολή του για ξένους και ντόπιους εξουσιαστές που έχουν παραδώσει την πατρίδα σε ξένα συμφέροντα άνευ όρων, ενώ καλεί τον κόσμο να σηκώσει κεφάλι και να ακολουθήσει το μονόδρομο της αντίστασης και ανυπακοής. Τέλος ο υπό κράτηση άνεργος υπογραμμίζει ότι ο αγώνας του θα συνεχιστεί και θα είναι πιο σκληρός και με αμείωτη ένταση απέναντι στις «προδοτικές κυβερνήσεις των μνημονίων».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Στο ψήφισμα που επιδόθηκε στην υπάλληλο στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «καταγγέλλουμε την άδικη και επί της ουσίας παράνομη κράτηση του Στράτου Δασκαρόλη στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας για εννέα μέρες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του Στράτου, που αγωνίζεται ενάντια στο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τη δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να κινούνται ελεύθερα στη χώρα μας. Τονίζουμε ότι ο Στράτος Δασκαρόλης είναι παράδειγμα ανυπακοής, αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας, διότι αγωνίζεται ενάντια στους παράνομους μνημονιακούς νόμους και αρνήθηκε να πληρώσει τα εξοντωτικά διόδια και χαράτσια, τα οποία έχουν ορίσει οι αποικιακές συμφωνίες με τους μεγαλοεργολάβους. Απαιτούμε να αποφυλακιστεί τώρα ο Στράτος Δασκαρόλης. Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές για όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης. Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους. Να καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακές συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους».

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε από την πλευρά της ότι «Είμαι σήμερα εδώ για να συμπαρασταθώ στον συμπολίτη μας τον Στράτο Δασκαρόλη, που αρνήθηκε να πληρώσει διόδια και να καταθέσει τις πινακίδες του και την άδεια οδήγησής του. Είμαι εδώ για να πω ότι έχουμε όλοι δικαίωμα να κινούμαστε ελεύθερα στη χώρα μας, έχουμε όλοι δικαίωμα να μην πληρώνουμε χαράτσια και φόρους σε κανέναν νταβατζή και σε κανέναν μεγαλοεργολάβο. (…) Για κάθε διόδιο που δεν πληρώνει ένας απλός πολίτης έχει πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας. Αυτό είναι μία επαχθέστατη ρύθμιση που ουσιαστικά κρατά δέσμιους τους πολίτες να μην κινούνται ελεύθεροι και να πληρώνουν χαράτσι, τίμημα μετακίνησης, στον Μπόμπολα, στη Hochtief και στον κάθε νταβατζή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει, είναι κάτι που κάποιοι είχαν δεσμευτεί ότι θα το σταματούσαν και όμως και σήμερα ενεργούν υπέρ αυτών των συμφερόντων. Η στήριξη της ανυπακοής είναι έμπρακτη, είναι με το παράδειγμά μας. Σήμερα στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον Στράτο Δασκαρόλη, αύριο, μεθαύριο στον καθένα από τους πάρα πολλούς συμπολίτες μας που βρίσκονται ήδη στη θέση αυτή. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται και να έχει καταργήσει ήδη αυτές τις αντισυνταγματικές διατάξεις».

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
Ο νομικός εκπρόσωπος του Στράτου Δασκαρόλη, Κώστας Κρόμπας, ανακοίνωσε ότι θα γίνει συγχώνευση ποινής και δεν θα χρειαστεί να εκτιθεί η ποινή και των 42 ημερών που επέβαλε το δικαστήριο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Ο Θανάσης Πετράκος, της Λαϊκής Ενότητας, τόνισε ότι το συλλαλητήριο και η συμμετοχή σε αυτό απέδειξε ότι οι κάτοικοι της Καλαμάτας είναι αλληλέγγυοι απέναντι στη στάση του Στράτου Δασκαρόλη. Ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του καθώς και την κατάργηση των νόμων με τους οποίους διώκονται αγωνιστές καθώς τόνισε και ο ίδιος, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι θα βρεθούν πολλοί άλλοι στην ίδια θέση με αυτή που βρέθηκε ο Στράτος.
Στ.Μ.