Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 13:16

Συμπαράσταση στους συνδικαλιστές που δικάζονται για απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Lidl

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
Τη συμπαράστασή τους στους συνδικαλιστές που αύριο, Τρίτη 10 Οκτώβρη, έχουν κληθεί ως κατηγορούμενοι στα δικαστήρια της Καλαμάτας, για την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ έξω από το Lidlτης Νέας Εισόδου, στις 27 Νοέμβρη 2014, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας, εκφράζουν με αποφάσεις και ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο, άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς και η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Επίσης η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από τα δικαστήρια, με σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει-Του λαού η πάλη θα τη σπάσει»…

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με ανακοίνωσή του «εκφράζει την συμπαράσταση του  στους  Προέδρους των Σωματείων «Συνδικάτου  Υπαλλήλων στον Ιδ. Τομέα»  και  «Σωματείου Εργαζομένων  στην ΔΕΥΑ», γιατί όπως μας ενημέρωσαν παραπέμπονται σε δίκη, στις 10 Οκτωβρίου 2017, για κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 27/11/2014, μέρα πανελλαδικής απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, έξω από το κατάστημα LIDL Καλαμάτας.

Καλούμε την επιχείρηση στην άμεση απόσυρση των μηνύσεων».

Απόφαση συμπαράστασης έχει λάβει και η διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.

Επίσης σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας «εκφράζει  την συμπαράσταση  της προς τους προέδρους του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ οι οποιοι παραπέμπονται σε δίκη την Τρίτη  10 Οκτωβρίου, για κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Νοεμβρίου 2014, ημέρα πανελλαδικής απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, έξω από το κατάστημα Lidl Καλαμάτας. Η Lidl προκαλεί με την υποβολή της μήνυσης αυτής διότι επέλεξε να κάνει εγκαίνια την ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

Απαιτούμε την απόσυρση των μηνύσεων, και σε κάθε  περίπτωση την αθώωση τους από τη δικαιοσύνη».

Τη στήριξή της στους κατηγορούμενους συνδικαλιστές διατυπώνει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Στήριξης στον Στράτο Δασκαρόλη.

Τέλος, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας έχει ως εξής: «Η  Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί το λαό της Καλαμάτας και τα εργατικά σωματεία, να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Οκτώβριου 2017 στις 11:30 έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας.

Διαδηλώνουμε ενάντια στη δίκη των αγωνιστών - συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που διώκονται λόγω συμμετοχής τους σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από τα Lidl το 2014.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!».