Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 16:11

Δασκαρόλης: Έζησα έναν Γολγοθά στο κελί, να σηκωθούμε από τον καναπέ σήμερα

Δασκαρόλης: Έζησα έναν Γολγοθά στο κελί, να σηκωθούμε από τον καναπέ σήμερα

«ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» 
«Έζησα 12 μέρες δεν μπορείτε να φανταστείτε πως… Να μην βλέπω φως, ήλιο, αν είναι μέρα, αν είναι νύχτα. Το αντέχετε; Αν το αντέχετε καθίστε, μην κάνετε τίποτα… Εκεί θα φτάσετε ένας-ένας. Κινδύνευσα να κολλήσω και ψώρα… Εγώ που πρώτη φορά μπήκα μέσα στο κρατητήριο γιατί δεν πλήρωσα διόδια, γιατί έκανα το καθήκον μου, γιατί στήριξα το Σύνταγμά μου». Έτσι περιέγραψε ο Στράτος Δασκαρόλης, ο οποίος αποφυλακίστηκε χθες, την κράτησή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι τα ίδια βιώματα θα κληθούν να ζήσουν στον μέλλον πολλοί ακόμη πολίτες αν δεν σηκωθούν σήμερα από τον καναπέ τους για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα της χώρας. Όπως υπογράμμισε, πήγε στη φυλακή όχι επειδή δεν είχε να πληρώσει τα διόδια αλλά για να δείξει ότι εφαρμόζονται νόμοι που ακυρώνουν το Σύνταγμα, το οποίο όμως επέμεινε ότι πρέπει να υπερασπιστούν οι πολίτες και ιδιαίτερα την ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 που λέει «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»…

Ο Στράτος Δασκαρόλης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας με τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη (ο οποίος ήταν στη Μεγαλόπολη και ζήτησε να έρθει στην Καλαμάτα για να μιλήσει με τον αποφυλακισμένο) και το κεντρικό στέλεχος Θανάση Πετράκο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς τι συμβαίνει, να ενημερώσουμε τον κόσμο, αυτόν που δεν καταλαβαίνει. Τι νομίζετε, ότι ήταν τα διόδια το πρόβλημά μου, τα 20 ευρώ να πληρώσω τον Μπόμπολα; Νομίζετε όλη η ταλαιπωρία που έφαγα εκεί μέσα ήταν γι’ αυτό; Όχι, ήταν αυτό που λέει το Σύνταγμά μου, να αντισταθείς με κάθε μέσο. Μόνο αυτό πρέπει να κάνουμε. Ο καθένας μας. Όχι αύριο, σήμερα».

Πρόσθεσε ότι «ο αγώνας πρέπει να είναι ενωτικός. Εγώ αυτό κατάλαβα. Ο αγώνας είναι μονόδρομος και είναι ενωτικός. Εγώ θα βάλω ό,τι μπορώ να βάλω για να ενώσω τους Έλληνες. Δεν έχω άλλη επιλογή και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Εάν δεν κάνουμε κάτι σήμερα, όχι αύριο, σήμερα, θα είναι αργά».

Τέλος ο Στράτος Δασκαρόλης προανήγγειλε ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, σημειώνοντας: «Θα τα πούμε στο μέλλον, σύντομα... Πάντως ο αγώνας πρέπει να είναι σκληρός. Και όταν λέω σκληρός, αφού ζούμε σε ακραίες καταστάσεις τότε και οι λύσεις πρέπει να είναι ακραίες. Είναι ξεκάθαρα τα πράματα. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω όταν υπάρχει πρόβλημα».
Στ.Μ.