Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 11:47

ΣΔΙΤ για Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, Ειδικό Δημοτικό και κλειστό με κολυμβητήριο

ΣΔΙΤ για Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, Ειδικό Δημοτικό και κλειστό με κολυμβητήριο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πιθανότατα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θα τεθεί προς έγκριση η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, ώστε να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τα έργα που θα εντάξουν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα». Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, ότι οι προτεραιότητες του Δήμου είναι η ανέγερση Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, κλειστού γυμναστηρίου 2.000 θεατών μαζί με πισίνα 25 μέτρων και προπονητήρια. Επιπλέον ο δήμαρχος διατύπωσε την ικανοποίησή του για την προώθηση από την κυβέρνηση της διαδικασίας των ΣΔΙΤ, τονίζοντας ότι «με ΣΔΙΤ έχουν γίνει ένα σωρό πράγματα» όπως οι αυτοκινητόδρομοι, όπως είπε συγκεκριμένα…

Ειδικότερα ο κ. Νίκας ανέφερε ότι προτεραιότητα δίνει η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε έργα που αφορούν την ανέγερση εκπαιδευτηρίων (και όχι τη συντήρηση σχολικών κτιρίων ή την κατασκευή προσθηκών σε αυτά). Ο δήμαρχος είπε ότι η Καλαμάτα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες ανάγκες σε νέα σχολικά κτίρια παρά μόνο χρειάζεται να κατασκευαστεί Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο και νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Επιπλέον ο κ. Νίκας ανέφερε ότι η Καλαμάτα έχει ανάγκη και ορισμένων νηπιαγωγείων, δυτικά του Νέδοντα, όπου ο Δήμος διαθέτει οικόπεδα.

Ο δήμαρχος συνέχισε σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΣΔΙΤ δευτερευόντως θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή αθλητικών υποδομών και δήλωσε ότι ο Δήμος επιδιώκει την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 2.000 θεατών, το οποίο πρόσθεσε ότι πρέπει να συνοδεύεται και από πισίνα 25 μέτρων. Από εκεί και πέρα ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η Καλαμάτα χρειάζεται και προπονητήρια, κοντά σε σχολικά συγκροτήματα.

Ο κ. Νίκας είπε ότι τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από ιδιώτη, ο οποίος και θα τα συντηρεί για 25 χρόνια, ενώ η κυβέρνηση θα του δίνει τα χρήματα που θα συμφωνηθούν.

Η δημοπράτηση των έργων, ανέφερε επίσης ο δήμαρχος, θα γίνει από το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα οριστεί, σε προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, ως ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος.
Στ.Μ.