Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 12:45

Γκούμας: Ζητάμε τίμιο προεκλογικό αγώνα αλλιώς θα αντιδράσουμε άμεσα

Γκούμας: Ζητάμε τίμιο προεκλογικό αγώνα αλλιώς θα αντιδράσουμε άμεσα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Έτοιμος να προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη στην περίπτωση που δεν σταματήσουν αμέσως ενέργειες που αποσκοπούν στον επηρεασμό ψηφοφόρων, οι οποίες γίνονται από συμβούλους αλλά και ορισμένους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου, δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», Γιώργος Γκούμας. Με δηλώσεις του στην KalamataJournal ο Γιώργος Γκούμας υπογραμμίζει ότι ο ίδιος και τα μέλη του συνδυασμού του ζητούν έναν τίμιο και καθαρό προεκλογικό αγώνα και για να διασφαλιστεί αυτό θα ασκηθούν προσφυγές στην εκλογική επιτροπή, ακόμη και στη δικαιοσύνη, εφόσον συνεχιστούν οι προσπάθειες επηρεασμού των ψηφοφόρων, όπως υποστηρίζει…

Ο Γιώργος Γκούμας δήλωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι γίνεται απόπειρα να επηρεαστεί το αποτέλεσμα με άσκηση πιέσεων και πως ο συνδυασμός του αναμένει την αντίδραση τόσο της διοίκησης του Επιμελητηρίου όσο και της εκλογικής επιτροπής, που τόνισε ότι πρέπει να παρέμβουν και να εξετάσουν τα στοιχεία αυτά.

Επιπλέον ο υποψήφιος πρόεδρος μίλησε για αθέμιτες παρεμβάσεις εξωθεσμικών πλέον προσώπων, τα οποία ανέφερε ότι επιχειρούν να επαναλάβουν ό,τι συνέβη και στην προεκλογική περίοδο του 2011 και υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί να μικρύνει τη νίκη που θα επιτύχει ο συνδυασμός του και δεν πρόκειται το «Νέο Επιμελητήριο» να επιτρέψει την επανάληψη των γεγονότων της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Από το συνδυασμό εκδόθηκε σχετικά και η ακόλουθη ανακοίνωση-καταγγελία: «Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του επικεφαλής του συνδυασμού μας για τις επιμελητηριακές εκλογές,  ζητήσαμε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί με ευπρέπεια και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες του νομού μας, ο κόσμος της ιδιωτικής οικονομίας, που αγωνιά και ελπίζει στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, πρέπει να εκφραστεί δίχως παρεμβάσεις που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα, τον έναν ή τον άλλον συνδυασμό. Άλλωστε την επομένη των εκλογών όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να κοιτάξουμε μπροστά. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, ενέργειες που εμπλέκουν το Επιμελητήριο και κάποιους από τους εργαζόμενούς του, στις επιμελητηριακές εκλογές με τη μορφή υποστήριξης έτερου υποψηφίου συνδυασμού.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές οφείλουμε να τις καταγγείλουμε και να καλέσουμε όσους τυχόν έχουν εμπλακεί από τη Διοίκηση και από τους εργαζόμενους, να σταματήσουν άμεσα. Η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί από τη σημερινή Διοίκηση και από τους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου τηρώντας αμερόληπτη στάση και ίσες αποστάσεις έναντι όλων των υποψηφίων συνδυασμών και με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές».
Στ.Μ.