Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 17:21

Ανάβουν τα αίματα…, "συκοφαντίες" απαντάει το Επιμελητήριο στον Γ. Γκούμα

ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 
Ανέβηκε το θερμόμετρο στο Επιμελητήριο ενόψει των εκλογών, καθώς μετά την καταγγελία του Γιώργου Γκούμα και του συνδυασμού του «Νέο Επιμελητήριο», ότι εκτυλίσσονται ενέργειες που εμπλέκουν το Επιμελητήριο και κάποιους εργαζόμενούς του στην υποστήριξη άλλου υποψηφίου και συνδυασμού, η διοίκηση του Επιμελητηρίου, με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι, χαρακτήρισε την καταγγελία αυτή ως συκοφαντία, για την οποία μάλιστα προσθέτει ότι θα πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας...

Ειδικότερα η διοίκηση του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε τα εξής: «Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και το σύνολο των εργαζομένων σ΄ αυτό έλαβαν γνώση των δημοσιεύσεων στον Τύπο της Καλαμάτας, που προέρχονται από υποψήφιο συνδυασμό στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, περί δήθεν εμπλοκής του Επιμελητηρίου και κάποιων από τους εργαζόμενους, στην εκλογική διαδικασία. Η κατηγορία αυτή είναι όχι μόνο ψευδέστατη, αλλά και ατεκμηρίωτη και κατ’ εξοχή προσβλητική για το κύρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αλλά και του επιμελητηριακού θεσμού γενικότερα, τον οποίο απαξιώνει. Τέτοιες επιπόλαιες και αναληθείς ανακοινώσεις, τις οποίες αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά, δεν βοηθούν την ομαλή προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων συνδυασμών, δημιουργούν δυσμενέστατες εντυπώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο και δεν εξυπηρετούν τις δημοκρατικές αρχές των κάθε μορφής αρχαιρεσιών. Οι επιμελητηριακές εκλογές, στην περιφέρεια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας διεξάγονταν πάντοτε, κατά παρελθόν, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας από την οριζόμενη Εκλογική Επιτροπή και σε καθεστώς πλήρους εφαρμογής όλων των δημοκρατικών αξιών. Τις αρχές τηρεί και θα τηρεί τόσο η απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όσο και το σύνολο των εργαζομένων σ΄ αυτό.

Καλούμε τον καταγγέλλοντα τα όσα αναληθή και αβάσιμα αναφέρει στο δημοσίευμα αυτό να προβεί σε δημόσιες και υπεύθυνες δηλώσεις, κατονομάζοντας τα πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλακέντα στην εκλογική διαδικασία, τις πράξεις τους και τον χρόνο της φερόμενης διάπραξής τους, δεδομένου ότι η γεννηθείσα συκοφαντική δυσφήμιση αποτελεί και ποινικό αδίκημα, για το οποίο θα πρέπει να επιληφθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Ο Τύπος, που δημοσίευσε την κατά του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ως άνω καταγγελία, καλείται όπως δημοσιεύσει την παρούσα διάψευση στον ίδιο τόπο και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Τύπου Νόμου».