Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 20:17

Διήμερη απεργία στον ΟΤΕ, στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Συνεχίζεται και αύριο, Τρίτη, η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ, η οποία ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στηρίζει τους απεργούς, τονίζοντας ότι ο ΟΤΕ είναι μια εταιρία με μεγάλη κερδοφορία, ότι οι εργαζόμενοι έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας και ο αγώνας τους για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας είναι δίκαιος…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός και ο γραμματέας του, Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης αντίστοιχα, σημειώνονται τα εξής: «Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ και στηρίζει την 48ωρη Απεργία  που έχουν προκηρύξει στις 30 και 31  Οκτωβρίου στον όμιλο ΟΤΕ.

Όπως είναι γνωστό ο ΟΤΕ είναι μια επιχείρηση με μεγάλη κερδοφορία στην οποία οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα έχουν συνεισφέρει με τις  δυνάμεις τους τα μέγιστα.

Ο αγώνας που δίνουν είναι  δίκαιος για την  υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης  εργασίας, για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και επαναφορά των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ όχι μόνο κωφεύει, αλλά ζητά μειώσεις μισθών και μείωση του ύψους της αποζημίωσης απόλυσης.

Σε αυτές τις απαιτήσεις οι εργαζόμενοι αντιστέκονται και απεργούν».