Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 11:26

"Πάρκο στο λαό" λέει ο δήμαρχος για το χώρο κάτω από το παλιό "Πανελλήνιον"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 
Άλλη εικόνα έχει πάρει ο χώρος κάτω από το παλιό «Πανελλήνιον» μέχρι τη θάλασσα, στο λιμάνι, μετά τις παρεμβάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι απομάκρυναν αυθαίρετες και άλλες κατασκευές, μπάζα και άχρηστα αντικείμενα. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επισκέφθηκε το πρωί με συνεργάτες του, στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακά στελέχη, ζήτησε να φυτευτούν δέντρα στις ελεύθερες επιφάνειες και τόνισε ότι δημιουργείται ένα πάρκο για το λαό…

Ο χώρος μεταξύ του παλιού «Πανελληνίου» μέχρι το χώρο με τα μεγάλα δέντρα και ανατολικά μέχρι το χώρο της ψησταριάς έχει καθαριστεί, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι και θα φυτευτούν δέντρα, ενώ θα κατασκευαστούν περιμετρικά και πέτρινα τοιχία ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα να επεκτείνουν αυθαίρετα τα τραπεζοκαθίσματά τους.

Στο χώρο κάτω από τα μεγάλα δέντρα μέχρι τη θάλασσα επίσης θα φυτευτούν δέντρα. Επίσης στο χώρο κάτω από τη ψησταριά θα απομακρυνθεί μια λυόμενη κατασκευή ναυταθλητικού ομίλου για να ανοίξει και άλλο η περιοχή.

Το δήμαρχο συνόδευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέας Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος για τα έργα καθημερινότητας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας Κατερίνα Χιουρέα.
Στ.Μ.