Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 19:54

Πολυτελές ξενοδοχείο απέλυσε την πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Πολυτελές ξενοδοχείο απέλυσε την πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

"ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΥΣ"
Ξενοδοχείο της Καλαμάτας απέλυσε την πρόεδρο του νεοσύστατου συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, το οποίο μιλάει για παράνομη και εκδικητική απόλυση, ενώ απευθύνει το ερώτημα μήπως πρόκειται για «συμβόλαιο εξόντωσης» απέναντι στους εργαζόμενους που με την ίδρυση του συνδικάτου προσπαθούν να οργανωθούν απέναντι στους ασύδοτους εργοδότες. Το ΠΑΜΕ καλεί την επιχείρηση να ανακαλέσει την απόλυση, καθώς και την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα...

Ειδικότερα η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ έκανε την εξής καταγγγελία-κάλεσμα: «Η εργοδοσία του "πεντάστερου" ξενοδοχείου "Ηοrizon Blu", προχώρησε σε απόλυση της Πρόεδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Μεσσηνίας.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Μεσσηνίας την παράνομη και εκδικητική απόλυση.

Η ασυδοσία της συγκεκριμένης εργοδοσίας ξεπερνάει κάθε όριο!!!

Να ενημερώσουμε ότι τον περασμένο Ιούνη έγινε προσπάθεια να απολυθεί η συγκεκριμένη εργαζόμενη επειδή αντέδρασε στην πρόταση της εργοδοσίας για 7ήμερη δουλειά, χωρίς ρεπό και με απλήρωτες υπερωρίες. Όμως κάτω από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της επιθεώρησης εργασίας βγήκε παράνομη η απόλυση.

Τώρα η εργοδοσία επανέρχεται με νέα απόλυση, ενώ ξέρει ότι είναι παράνομη και καταχρηστική. Ξέρει ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Σωματείου «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Σε τι "πλάτες" στηρίζεται αυτή η ασυδοσία; Μήπως εκτελούν "συμβόλαιο εξόντωσης" της προσπάθειας δεκάδων εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού να συγκροτήσουν το σωματείο τους;

Σε ένα κλάδο όπου έχει εκατομμύρια κερδοφορία, οι εργαζόμενοι βιώνουν την άγρια εκμετάλλευση: μισθοί πείνας, εντατικοποίηση και δουλειά ήλιο με ήλιο, απληρωσιές, ελαστικές σχέσεις, απολύσεις κτλ. Θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, ευάλωτους, εύκολη λεία για να βγάζουν οι εργοδότες τα τεράστια κέρδη τους.

Τους δηλώνουμε καθαρά και ξάστερα ότι η τρομοκρατία τους θα πέσει στο κενό. Προειδοποιούμε την συγκεκριμένη εργοδοσία και κάθε εργοδοσία ότι θα βρουν το ταξικό κίνημα μπροστά τους!

Καλούμε κάθε σωματείο, φορέα του μαζικού κινήματος, κάθε συνδικαλιστή, τους εργαζόμενους,  να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες και να απαιτήσουν την ακύρωση της απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν ενάντια στην ασυδοσία και τρομοκρατία της εργοδοσίας για ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Απαιτούμε:

•        Ανάκληση της απόλυσης

•        Άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας».