Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 01:22

"Καθαρή εντολή" για τη "νέα αλλαγή" ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στην Καλαμάτα

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ 
Ψήφο εμπιστοσύνης και καθαρή εντολή για τη νέα αλλαγή, όπως είπε χαρακτηριστικά, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, κατά την προεκλογική της ομιλία στην Καλαμάτα, το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του επικεφαλής του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς. Το αμφιθέατρο γέμισε από κόσμο, ήταν η μεγαλύτερη από τις προεκλογικές ομιλίες που έδωσαν στην Καλαμάτα οι υποψήφιοι επικεφαλής που την επισκέφθηκαν (Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης), ενώ η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ δηλώνει αθεράπευτα αισιόδοξος είναι αθεράπευτα ακατάλληλος για τη χώρα…

Στην προεκλογική ομιλία, που ξεκίνησε με χαιρετισμό από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διονυσόπουλο από το Πεταλίδι, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χριστίδης και αρκετά παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

GERONIKOLOS-MEN-PAPATHEODOROU-THEO-XRISTOFILOPOULOU-EV-KOUSELAS-DHM-09-11-17.jpgΚατά την άφιξή της στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου η Φώφη Γεννηματά απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, τονίζοντας: «Ελάτε να ψηφίσετε στις 12 του Νοέμβρη. Μπορούμε να κάνουμε την ημέρα αυτή γιορτή της δημοκρατίας. Αυτή την ημέρα ξαναγεννιέται η δημοκρατική παράταξη. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, ο κύβος ερρίφθη, κάντε τη συμμετοχή δική σας υπόθεση. Στείλτε μήνυμα, μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση, σε αυτό τον κατήφορο που σας οδηγεί, μήνυμα αντίδρασης στη Νέα Δημοκρατία, δεν θα γυρίσουμε πίσω, δεν θα υπάρξει συντηρητική οπισθοδρόμησή. Στείλτε μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης».

GENNHMATA-F-PAPATHEODOROU-THEOD-09-11-17.jpgΣε ό,τι αφορά την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για ανάπτυξη την ώρα που το οικονομικό επιτελείο του προσγειώνει συνεχώς τις προβλέψεις του σε χαμηλότερα μεγέθη και την ώρα που εξακολουθούν να υφίστανται τα εμπόδια για τις επενδύσεις. «Υπόσχεται αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα, την ώρα που ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ. Πανηγυρίζει για την ανεργία, όταν μοιράζει μια θέση εργασίας στα δύο με μέσο μισθό τα 395 ευρώ. Εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών ενώ η ανομία κυριαρχεί, οι μπαχαλάκηδες δρουν ασύδοτοι, και παραλίγο να θρηνήσουμε νεκρό στην Χ. Τρικούπη. Υπόσχεται ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αποσιωπώντας ότι το ΣτΕ έσωσε την κατάσταση, από την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει κομματικό έλεγχο», είπε επίσης.

GENNHMATA-F-PAPADOPOULOS-T-APOSTOLOPOULOS-TAS-09-11-17.jpgΔεν παρέλειψε ακόμη να υπογραμμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία, με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η ενότητα των πολιτικών φορέων του συγκεκριμένου χώρου είναι αποτέλεσμα των δικών της πρωτοβουλιών και προσπαθειών και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι η ενιαία κεντροαριστερά θα γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Στ.Μ.