Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 18:06

Ξεκινά η δίκη του εργολάβου σκουπιδιών Καράμπελα, μάρτυρες ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 
Στην Πάτρα αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν την Τετάρτη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τη δικαιοσύνη στη δίκη του «σκουπιδοεργολάβου» Θεόδωρου Καράμπελα και άλλων κατηγορουμένων. Ο Θεόδωρος Καράμπελας είχε μακράς διάρκειας συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, έπαιρνε τα σκουπίδια του και τα μετέφερε σε άγνωστους προορισμούς. Κάποια μάλιστα βρέθηκαν θαμμένα στο δάσος της Φολόης, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία…

Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε το 2014, αργότερα όμως αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Την Τετάρτη ξεκινάει η δίκη του στο Εφετείο της Πάτρας, με κατηγορίες όπως της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της παράνομης αμμοληψίας καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το 2014 η αστυνομία, είχαν σχηματιστεί σε βάρος του εργολάβου 27 συνολικά δικογραφίες, σε οκτώ από τις οποίες κατέστη δυνατή η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, στο πλαίσιο των δικογραφιών είχαν κατασχεθεί δέκα Ι.Χ. φορτηγα αυτοκίνητα, έξι μηχανήματα έργων και ένα ρυμουλκό με πλάκα επικαθήσεως, Στις δικογραφίες συμπεριλαμβάνεται και η ποινική δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί την 21/9/2012 από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολύμπιας και αφορούσε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε αστυνομικών!

Μεταξύ των μαρτύρων από την Καλαμάτα είναι, εκτός από το δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Μπεχράκης, Δημήτρης Μπούχαλης, Δημήτρης Φαββατάς, Θόδωρος Μπρεδήμας.

Στ.Μ.