Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 12:18

Μονοδρομο-πεζοδρόμηση για τη Ναυαρίνου…

Μονοδρομο-πεζοδρόμηση για τη Ναυαρίνου…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Η απόφαση της δημοτικής αρχής είναι η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, στο μικρό τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα, με πρόνοια όμως ώστε στο μέλλον να μπορεί να πεζοδρομηθεί ή κατά τη θερινή περίοδο να πεζοδρομείται τις ημέρες με πολύ κόσμο. Αυτό ανακοίνωσε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του θέματος «Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη μελέτη του έργου “Ανάπλαση οδού Ναυαρίνου, α’ φάση, από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα», το οποίο όμως αναβλήθηκε για τρίτη φορά, διότι είχαν περάσει τα μεσάνυχτα καθώς η συζήτηση των προηγούμενων θεμάτων του Δημοτικού διήρκεσε πολλές ώρες.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι περιθώριο για άλλη απόφαση πέραν της μονοδρόμησης δεν υπάρχει. Ειδικότερα σημείωσε ότι για να εκπονηθούν οι μελέτες που χρειάζονται ώστε να εφαρμοστεί μια άλλη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα χρειαστούν καιρό, που σημαίνει ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος με κίνδυνο να μην μπορέσει το έργο να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Αντίθετα ανέφερε ότι για τη μονοδρόμηση της οδού δεν χρειάζονται μελέτες παρά μια έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είπε ο δήμαρχος ότι θα δοθεί, σύμφωνα με όσα συζήτησε με τον επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον οποίο επισκέφθηκε πριν από δέκα περίπου ημέρες στην Πάτρα.

Τέλος δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι θα προβλεφθεί στο έργο η τοποθέτηση ειδικών εμποδίων ώστε να κλείσει ο δρόμος για την κίνηση των οχημάτων, όταν θα διανοιχτούν οι κάθετοι στη Ναυαρίνου οδοί.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα τοποθετηθούν για το θέμα όταν αυτό συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίαση.
Στ.Μ.