Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 03:17

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος σε μονάδες περίθαλψης και υγείας που μπορούν να ωθήσουν τον ιατρικό τουρισμό

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος σε μονάδες περίθαλψης και υγείας που μπορούν να ωθήσουν τον ιατρικό τουρισμό

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Μεγάλα κέντρα περίθαλψης και παροχής υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας και αποθεραπείας, τα οποία μπορούν να έχουν σημαντική συμβολή και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, επισκέφθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Μεσσηνία-Καινοτομία», συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του…

Ειδικότερα επισκέφθηκε τον Παπαδοπούλειο Οίκο Φιλοξενίας, το Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο «Mesogeios» και το Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Καλαμάτας «Διάπλαση».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του συνδυασμού, «ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους των εξαιρετικά σύγχρονων αυτών μονάδων ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τα στελέχη των επιχειρήσεων για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που έχει η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη Μεσσηνία.

Περαιτέρω, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη ενός ενεργού και καινοτόμου Επιμελητηρίου, σε πλήρη συνεργασία με τις εκάστοτε μονάδες και επιχειρήσεις (ιατρικά κέντρα, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, κτλ) με σκοπό την προσφορά ενός ποιοτικού και ολοκληρωμένου πακέτου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ραγδαία αναπτυσόμενου αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα ευαίσθητου τομέα. 

Ο τουρισμός θεωρείται σήμερα ως ο πιο δυναμικός και ανταγωνιστικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο, συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως το εμπόριο, η μεταποίηση και οι κατασκευές, οι οποίες αποδεδειγμένα επωφελούνται από την ανάπτυξη του.

Στόχος του Συνδυασμού «Μεσσηνία-Καινοτομία» είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, το οποίο θα εκπονηθεί με την πλήρη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπό τη σκέπη του Επιμελητηρίου. Ένα τέτοιο πλάνο, για να είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο, μπορεί και πρέπει να προκύψει μόνο από τους αρμόδιους επαγγελματίες του κλάδου.

Έχουμε τη γνώση, ήρθε επιτέλους η ώρα να συνεργαστούμε όλοι και για το αποτέλεσμα».