Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 13:14

Πολλές ρυθμίσεις καθημερινά στη ΔΕΥΑΚ για τους απλήρωτους λογαριασμούς

Πολλές ρυθμίσεις καθημερινά στη ΔΕΥΑΚ για τους απλήρωτους λογαριασμούς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ.ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Περίπου 50 συναντήσεις γίνονται καθημερινά στη ΔΕΥΑΚ για τη ρύθμιση οφειλών από απλήρωτους λογαριασμούς, ενώ οι ρυθμίσεις που γίνονται κάθε μέρα ανέρχονται σε περίπου 20. Αυτά τα στοιχεία έδωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος, που υπογράμμισε επίσης ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία διακοπή υδροδότησης, δεν απέκλεισε όμως ότι δεν θα γίνουν και στο μέλλον σε όσες περιπτώσεις υπάρχει αδιαφορία για την τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων προς τη δημοτική επιχείρηση…

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος σημείωσε ότι από όταν θεσπίστηκε το νέο πλαίσιο των ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τους οφειλές υπάρχει μεγάλη αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που καθημερινά προσέρχονται στη ΔΕΥΑΚ για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Το πλαίσιο αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, διακοπή της υδροδότησης σε όσα νοικοκυριά έχουν οφειλή από 300 ευρώ και πάνω ή έξι απλήρωτους λογαριασμούς και σε όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλή από 600 ευρώ και πάνω ή τρεις απλήρωτους λογαριασμούς.

Οι καταναλωτές με πολύ χαμηλό εισόδημα μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους καταβάλλοντας 30 ευρώ από την οφειλή τους ως προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό σε 12 δόσεις, με διαγραφή των προσαυξήσεων. Επιπλέον, όσοι είναι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης θα δίνουν προκαταβολή 15 ευρώ και θα δικαιούνται 24 δόσεις

Επιπλέον, από τη ΔΕΥΑΚ έχει θεσπιστεί έκπτωση στην αξία του νερού, ύψους 12%, σε όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ως επιβράβευση αλλά και ως κίνητρο προς εκείνους που καθυστερούν την πληρωμή.
Στ.Μ.