Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 18:13

Σκουπίδια και στο λιμάνι της Καλαμάτας…

Σκουπίδια και στο λιμάνι της Καλαμάτας…

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Για να μην έχει μόνο ο Ταΰγετος και η Μαραθόλακκα το «προνόμιο» της υποδοχής σκουπιδιών κάποιοι, που δεν είναι και τόσο δύσκολο να εξακριβωθεί ποιοι είναι, πετούσαν σκουπίδια και στο λιμάνι… Καθαρισμό έκαναν το Σάββατο εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath, οι οποίοι ανέλκυσαν από το βυθό πράγματα που κάποιοι βαριόντουσαν να τα πετάξουν στα καλαθάκια, ή λίγο πιο μακριά στους κάδους…

Ο καθαρισμός οργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την ομάδα Rebreath, η οποία δραστηριοποιείται στη φροντίδα και προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετικό δελτίο Τύπου, «στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, στην Κεντρική Προκυμαία πραγματοποιήθηκε κατάδυση ομάδας δυτών για την απομάκρυνση αχρήστων αντικειμένων από το βυθό του λιμανιού. Επίσης, στη Δυτική Παραλία πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού της παράκτιας ζώνης.

Οι δύτες που έλαβαν μέρος, ήσαν: Παναγιώτης Λούλης, Γιώργος Σαρελάκος, Βασίλης Τσιαίρης, Ευθύμης Γκαντής, Μαρία Μπίστα, Αnthousa Εngel, Κώστας Χριστοδουλέας και Παρασκευάς Ξεπαπαδέας.

Από το βυθό ανασύρθηκαν, ενδεικτικά, πολλά λάστιχα αυτοκινήτου, μπαταρίες, δεκάδες μεταλλικά κουτάκια και πλαστικά μπουκάλια, πλαστικοί σωλήνες, δεκάδες γυάλινα μπουκάλια, ποτήρια και βαζάκια, αλλά και πήλινα σκεύη, καθώς και σαγιονάρες και σόλες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν: Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, "Aegean Rebreath", Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Καλαμάτας, Kalamata Dive Center, Nautilus Dive Center, Εθελοντές Κέντρου Νέων Καλαμάτας, αλλά και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν ή θα βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη δράση.

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσει ανάλογη δράση καθαρισμού στο βυθό της νήσου Σχίζας».