Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 21:27

Αγωγές από πολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά σε έργα ανάπλασης στην Καλαμάτα

ΗΤΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ
Οδύνη ακόμη και στον αναγνώστη προκαλούν οι περιγραφές που περιλαμβάνονται σε αγωγές που έχουν υποβληθεί στην εισαγγελία, για δύο ηλικιωμένους ανθρώπους που τραυματίστηκαν -τόσο σοβαρά ώστε χρειάστηκε να χειρουργηθούν- ενώ βάδιζαν σε έργα ανάπλασης στην Καλαμάτα, στα οποία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας…

Πρόκειται για μία συνταξιούχο γυναίκα, η οποία έπαθε κάταγμα ισχύου ενώ διέσχιζε την υπό ανάπλαση κεντρική πλατεία, από διάδρομο που είχε δοθεί για χρήση στους πεζούς. Ενώ ο διάδρομος είχε διανοιχτεί για τους πεζούς, κάθετα σε αυτόν είχε παραμείνει ένα ράμμα, στο οποίο μπλέχτηκε το πόδι της συνταξιούχου με αποτέλεσμα να σημειωθεί ο τραυματισμός της. Η συγκεκριμένη έχει καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Καλαμάτας και ζητάει αποζημίωση ύψους 25.650 ευρώ. Το δικαστήριο θα γίνει στις 18 Απρίλη 2018,  ενώ το συμβάν σημειώθηκε στις 23 Οκτώβρη 2012.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν ηλικιωμένο, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει. Ο συγκεκριμένος έπεσε σε όρυγμα, στην οδό Διός Ιθωμάτα, το οποίο είχε διανοιχτεί στο πλαίσιο έργου ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο. Από την πτώση χτύπησε στο πόδι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση συρραφής τένοντα. Η ανιψιά του, ως κληρονόμος του, έχει καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Καλαμάτας κατά του αναδόχου του έργου αλλά και κατά των επιβλέποντων μηχανικών και ζητάει από τον καθένα αποζημίωση ύψους 19.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε στις 25 Ιούλη 2013, ενώ το δικαστήριο θα γίνει στις 14 Φλεβάρη 2018.

Αύριο, Τετάρτη, στη μία μετά το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει για νομικές ενέργειες και ένδικα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Δήμος όσον αφορά τις δύο αυτές αγωγές εναντίον του.
Στ.Μ.