Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 20:43

Νίπτει τας χείρας του ο Δήμος Καλαμάτας για τη ρύπανση στον κάμπο της πόλης

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Το ρόλο του απλού θεατή έχει επιλέξει για τον εαυτό του ο Δήμος Καλαμάτας, σε ό,τι αφορά τα επανειλημμένα περιστατικά επιβάρυνσης του περιβάλλοντος στον κάμπο δυτικά της πόλης. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επανέλαβε σήμερα, με αφορμή το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας με την αποκρουστική οσμή και χρώμα του νερού στον αποστραγγιστικό χάνδακα Μουτελάκη, ότι ο Δήμος δεν έχει μηχανισμό για τον έλεγχο της περιοχής. Από την άλλη όμως σημείωσε ότι από τους ελέγχους της ΔΕΥΑΚ διαπιστώθηκε επιβάρυνση στον χάνδακα, η οποία όμως πρόσθεσε δεν οφείλεται σε λύματα αλλά πιθανόν σε βιομηχανικά απόβλητα…  

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο Δήμος αυτό που μπορούσε να κάνει το έκανε και συγκεκριμένα είπε ότι απαγορεύτηκε η διάθεση βοθρολυμάτων Δήμων που διαθέτουν δικό τους βιολογικό καθαρισμό στον βιολογικό της Καλαμάτας.

Επίσης ο κ. Νίκας σημείωσε ότι κατά το πρόσφατο διάστημα η ΔΕΥΑΚ απαγόρευσε τη διάθεση βοθρολυμάτων τριών βυτιοφόρων στον βιολογικό Καλαμάτας, επειδή το μικροβιακό τους φορτίο ήταν υψηλότερο από αυτό που μπορεί να επεξεργαστεί ο βιολογικός. Όπως σχολίασε ο δήμαρχος, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μπορούν να ελέγξουν τι απέγιναν αυτά τα βοθρολύματα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστήριξε ότι πρόκειται για θέμα που θα αντιμετωπιστεί μόνο με αποφασιστικούς ελέγχους από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, διαφορετικά, συνέχισε, θα εξακολουθήσουν οι άφρονες και εγκληματικές ενέργειες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εκείνο πάντως που ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός θα έπρεπε να ελέγξει, μεταξύ άλλων, είναι τι συμβαίνει με τη λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού, τι συμβαίνει με την εναπόθεση απορριμμάτων μπροστά από τη ΜΟΛΑΚ, περιοχή που προηγούμενη δημοτική αρχή είχε μετατρέψει σε σκουπιδότοπο, ο οποίος όμως, ενώ αποκαταστάθηκε με υψηλό κόστος, επαναχρησιμοποιείται για την εναπόθεση απορριμμάτων και μάλιστα κατά καιρούς παίρνει και φωτιά…
Στ.Μ.