Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 21:24

Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη, συζήτηση για το στρατόπεδο ζητάει ο Θ. Μπρεδήμας

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
Να ανακληθεί η απόφαση για την κατάργηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας, ζητάει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή», Θόδωρος Μπρεδήμας, που έχει αποστείλει σχετική επιστολή στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο και καλεί να βάλει προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το συγκεκριμένο ζήτημα…

Ειδικότερα, η επιστολή του Θόδωρου Μπρεδήμα στο δήμαρχο, η οποία απευθύνεται και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Καρατζέα, περιλαμβάνει το εξής αίτημα: «Κατά την συνεδρίαση του Δ. Σ. της Πέμπτης να συζητηθεί, προ ημερήσιας διάταξης, «το θέμα που αφορά την κατάργηση του 9ου Συντάγματος και τα μέτρα που θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ματαίωση της αιφνίδιας κατάργησής του» χωρίς καν να ενημερωθεί και ο Δήμος Καλαμάτας».

Ο κ. Μπρεδήμας σημειώνει επίσης: «Κύριε Δήμαρχε, όπως είναι γνωστόν, η παράταξη της «Αλλαγής» έθεσε κατ’ επανάληψιν το θέμα αυτό ενώπιον του Σώματος και πρόσφατα και ειδικότερα, διεξοδικά  κατά την συνεδρίαση της 23 Φεβρουαρίου 2017 και τονίζαμε τότε ότι μετά από την πρώτη έρευνά μας στο όλον θέμα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι από τον προσεχή Ιούλιο αρχίζει η πρώτη «δοκιμαστική αποχώρηση… μετά από σχετικό έγγραφο του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ για αλλαγή διαδικασίας κατάταξης στρατευσίμων από το οποίο προκύπτει, μεταξύ άλλων, «ότι με την κατάταξη 2017 της 10 ΕΣΣΟ θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή και δεν θα λειτουργήσει το 9ο Σύνταγμα ως Κέντρο Κατάταξης. Η δε καθολική και η οριστική εφαρμογή θα γίνει με την κατάταξη της 2017 ΣΤ. ΕΣΣΟ  τον Νοέμβριο, οπότε φαίνεται ότι κλείνει οριστικά το 9ο Σύνταγμα. Παράλληλα, έχει ζητηθεί να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση στελεχών αξιωματικών για τα νέα κέντρα εκτός Καλαμάτας! Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το 9ο μας αφήνει μπενετάδες! Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω τύχη του χώρου του Στρατοπέδου, λέγεται ότι αργότερα θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών»

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες μας και ήδη ανακοινώθηκε η κατάργησή του.

Εν όψει όλων αυτών καλούμε το  Δημοτικό Συμβούλιο όπως με απόφασή του ζητήσει την ανάκληση της κατάργησης του ιστορικού 9ου Συντάγματος Καλαμάτας και εκδοθεί σχετικό ψήφισμα, το οποίο να αποσταλεί προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους Βουλευτές Μεσσηνίας».