Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 21:02

Πρώτη έξοδος με μουσικές, χρώματα και αρβάλα από τους καρναβαλιστές της Καλαμάτας

Πρώτη έξοδος με μουσικές, χρώματα και αρβάλα από τους καρναβαλιστές της Καλαμάτας

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ
Η πρώτη έξοδος των καρναβαλιστών της Καλαμάτας από το «στρατηγείο» του Πνευματικού Κέντρου έγινε. Και ήταν και μελωδική και αρβαλιάρικη και πολύχρωμη και χαρούμενη. Ήταν η πρώτη βόλτα που έκαναν μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής. Βόλτα που είχε ως προορισμό το γραφείο του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όπου του παρέδωσαν το λάβαρο του καρναβαλιού…

Οι ρυθμοί στην Καλαμάτα συγχρονίζονται πλέον με τους καρναβαλικούς ρυθμούς και προοιωνίζεται ότι και οι φετινές αποκριές θα έχουν πολύ κέφι, ζωντάνια, φασαρία, διασκέδαση.

Ο δήμαρχος παρέλαβε στο γραφείο του το λάβαρο του καρναβαλιού και συγχάρηκε τους καρναβαλιστές. Στη συνέχεια το κρέμασαν μαζί στα κάγκελα του μπαλκονιού του. Μετά ο δήμαρχος κατέβηκε στον πεζόδρομο, ανέβηκε στο παγκάκι και μίλησε σε όλους, τονίζοντας ότι το καλαματιανό καρναβάλι έχει ήδη γράψει ιστορία, έχει μπροστά του πολύ μέλλον και έχει αποκτήσει φίλους σε όλη την Ελλάδα που θα έρθουν στην πόλη για να διασκεδάσουν.
Στ.Μ.