Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 12:10

Ο Δήμος Καλαμάτας ζητάει έκπτωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά δεν τεκμηριώνει το λόγο

Ο Δήμος Καλαμάτας ζητάει έκπτωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά δεν τεκμηριώνει το λόγο

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η εισήγηση της δημοτικής αρχής και της αντιδημάρχου Παναγιώτας Ντίντα, για την διεκδίκηση έκπτωσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος όσον αφορά τους οικιακούς καταναλωτές, με αφορμή τη θέσπιση ανάλογης έκπτωσης για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως και για το Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις για την ευόδωση του αιτήματος, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή δεν τεκμηριώνει το λόγο για τον οποίο οι οικιακοί καταναλωτές του Δήμου Καλαμάτας δικαιούνται τη συγκεκριμένη έκπτωση…

Η έκπτωση για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και για το Δήμο Μεγαλόπολης ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, ως αντιστάθμισμα για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που υφίστανται οι συγκεκριμένες περιοχές από τη λιγνιτική δραστηριότητα και τη λειτουργία των αντίστοιχων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δημοτική αρχή τόνισε ότι και ο Δήμος Καλαμάτας επιβαρύνεται από τη λιγνιτική δραστηριότητα στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και γι’ αυτό πρέπει να θεσπιστεί έκπτωση και για την περιοχή μας.

Όμως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι η επιβάρυνση αυτή θα έπρεπε να τεκμηριώνεται στο αίτημα του Δήμου με συγκεκριμένα στοιχεία. Μάλιστα ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, που είναι γεωλόγος, ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν επιβάρυνση και στην περιοχή μας από τη λιγνιτική δραστηριότητα στη Μεγαλόπολη, τα οποία περιλαμβάνονται στα διαχειριστικά σχέδια των υδατών, τα οποία η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει αξιοποιήσει και να τα παραθέσει στην εισήγησή της.

Επιπλέον, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι το μέτρο της έκπτωσης έχει μικροπολιτική σκοπιμότητα και ειδικότερα «χρυσώνει το χάπι» για την απόφαση της κυβέρνησης να πωληθούν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Πρόσθεσαν χαρακτηριστικά ότι η έκπτωση αυτή έχει συγκεκριμένη και περιορισμένη χρονική διάρκεια.
Στ.Μ.