Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 01:29

Οι δύο προτάσεις Καραμπάτου και μία συμπληρωματική για το στρατόπεδο

Οι δύο προτάσεις Καραμπάτου και μία συμπληρωματική για το στρατόπεδο

Του Θανάση Παντέ
Και ενώ το θέμα του στρατοπέδου της Καλαμάτας εξακολουθεί να «σέρνεται» στη λογική του «κλείνει δεν κλείνει», ο πάντα ευφάνταστος Γιώργος Καραμπάτος, πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και πάντα επικεφαλής του διεθνώς αναγνωρισμένου Πολιτιστικού Οδοιπορικού «Δρόμοι της Ελιάς», ήρθε με την παρέμβασή του για την αξιοποίηση του στρατοπέδου να δώσει αφορμή για νέους προβληματισμούς…

Η πρώτη πρόταση είναι να δημιουργηθεί στο χώρο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας και Ευρωμεσογειακού Γαστρονομικού Πολιτισμού και η δεύτερη να γίνει στον ίδιο χώρο κινηματογραφικό studio ώστε να αναδειχθεί η Καλαμάτα σε πόλη κινηματογράφου.

Ενδιαφέρουσες και οι δύο προτάσεις, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, αλλά θεωρώ πως η δεύτερη είναι πιο κοντά στο να υλοποιηθεί και να συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω προβολή της πόλης και εκτός ελλαδικών ορίων ασφαλώς.

Αρκεί βέβαια να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα.

Η πρόταση όπως εμφανίζεται στο άρθρο Καραμπάτου είναι διευρυμένη και τεκμηριωμένη.

Όσοι θεωρούνται αρμόδιοι ας την λάβουν υπόψιν τους κι’ ας την αξιοποιήσουν.

Έτσι κι’ αλλιώς το στρατόπεδο της Καλαμάτας, όσο κι’ αν αργήσει, εκ των πραγμάτων και λόγω της αλλαγής του στρατηγικού σχεδιασμού, τελικά θα κλείσει ολοκληρώνοντας τον κύκλο του αργά ή γρήγορα.

Η προοπτική να γίνει η Καλαμάτα πόλη του κινηματογράφου είναι ανοιχτή και στοχεύει στο μέλλον.

Και για όσους έχουν ακόμα δισταγμούς, μπορεί να υπάρξει ως εναλλακτική πρόταση να γίνει studio το παλιό εργοστάσιο του Λέκκα στο Ασπρόχωμα. Τι λέτε;