Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 12:13

Πανελλήνια παρουσίαση του νέου κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη απόψε στην Καλαμάτα

Πανελλήνια παρουσίαση του νέου κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη απόψε στην Καλαμάτα

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜέΡΑ25
«Την Τρίτη 20/2 το DiEM25 κι ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στις 19:30. Εκεί θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο μας κόμμα, το ΜέΡΑ25, απαντώντας σε όλες τις σχετικές απορίες. Σας περιμένουμε!». Όπως αναγγέλλει λοιπόν ο πολιτικός φορέας του Γιάνη Βαρουφάκη, απόψε στην Καλαμάτα παρουσιάζεται ο νέος κομματικός σχηματισμός του πρώην υπουργού Οικονομικών στον οποίο το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής καταλογίζει αποκλειστικά το νέο σκληρό μνημόνιο που επιβλήθηκε στη χώρα. ΜέΡΑ25 σημαίνει Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής και το 25 είναι το όριο (2.025) που βάζει ο διεθνής πολιτικός φορέας DiEM για τον εκδημοκρατισμό ή τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Η επεξήγηση που κάνει το DiEM για την ονομασία του νέου κόμματος έχει ως εξής:

«Γιατί «μέτωπο»;

Επειδή η Ελλάδα ασφυκτιά και ερημοποιείται σε μια Ευρώπη που παραπαίει και αποδομείται.

Επειδή όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν η Ευρώπη θα παραπαίει, ενισχύοντας την ασφυξία της πατρίδας μας

Μόνο ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ολιγαρχίας-δίχως-σύνορα, που ευθύνεται για την χρεοδουλοπαροικία της Ελλάδας, μπορεί να δώσει ανάσες στην χώρα, ελπίδα και ανακούφιση στους πολίτες.

Γιατί «ευρωπαϊκή ρεαλιστική ανυπακοή»;

Επειδή ο μόνος τρόπος να είναι κανείς υπεύθυνος σήμερα είναι να μην υπακούει στις παράλογες πολιτικές που ερημοποιούν την χώρα.

Επειδή ο μόνος τρόπος να επιστρέψει ο σεβασμός στον Κοινοβουλευτισμό, στο Σύνταγμα, στην απλή λογική είναι να τερματιστεί η τυφλή υπακοή «προς τας υποδείξεις» της τρόικας εξωτερικού κι εσωτερικού.

Οι αυθεντικά ευρωπαϊστές σήμερα αρνούνται να υπακούν δουλικά στους ανίκανους ψευδο-τεχνοκράτες που, στον βωμό στενών ολιγαρχικών συμφερόντων, καταστρέφουν την Ελλάδα, απαξιώνοντας παράλληλα την Ευρώπη.

Γιατί «μέρα»; Επειδή κουραστήκαμε στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων (που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα). Και επειδή, άλλωστε, «diem» σημαίνει, στην γλώσσα μας, «μέρα»…

Τις επόμενες μέρες κι εβδομάδες, η απόφαση των μελών μας θα μετουσιωθεί στην Ιδρυτική Διακήρυξη του ΜέΡΑ – του κόμματος των υπεύθυνα και ρεαλιστικά ανυπάκουων ελλήνων ευρωπαϊστών. Θα ακολουθήσει προ-συνεδριακή εκδήλωση την Τρίτη 20/2 στην Καλαμάτα (7.30μμ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο) και, στις 26ης Μαρτίου 2018, η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη μας στην Αθήνα, το Πρόγραμμα Πολιτικής μας, και βέβαια όλη η απαιτούμενη οργανωτική δουλειά.

Έως τότε καλούμε όσους νιώσουν πως, με την γέννηση του ΜέΡΑ25, γεννιέται μια αχτίδα φωτός που αξίζει τον κόπο να ενισχυθεί, να μας ενισχύσουν».