Ο Γιώργος Λαζαρίδης μίλησε στα παιδιά, κατά τη συζήτηση που συντόνισε ο δάσκαλος Παναγιώτης Σταθέας, για το τροχαίο ατύχημα που του συνέβη και του προκάλεσε αναπηρία, για τον αθλητισμό και το τένις με αμαξίδιο, για τον Αθλητικό Σύλλογο που έχει δημιουργήσει για τα άτομα με αναπηρίες «ΔιαφοροΖΩ», ενώ τα παιδιά, με τον αυθορμητισμό τους, τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις και προκάλεσαν έναν ωραίο ανοιχτό διάλογο.
Τον ρώτησαν πολλά για τον αθλητισμό, για τους αντιπάλους του, για τη στάση του απέναντι σε αδύναμους συναθλητές του. Και εκείνος τους είπε ότι «η νίκη στον αθλητισμό είναι χαρά όμως οι ήττες σε κάνουν καλύτερο, οι ήττες σε κάνουν πιο δυνατό». Πρόσθεσε ότι το 2016 ήταν στο νούμερο 75 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις με αμαξίδιο και με σοβαρή προσπάθεια το 2017 έφτασε στο νούμερο 45, ενώ για φέτος ο στόχος του είναι να φτάσει στο νούμερο 35. Επιπλέον είπε στα παιδιά ότι η δύναμη που έχει κάθε άνθρωπος μέσα του είναι ανεξάντλητη και τα κάλεσε να προσπαθούν να ξεπερνούν τα όριά τους, με δημιουργικό σκοπό όμως. Τους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος έχει πετάξει με ΠαραΠέντε, ενώ έχει κάνει και τον Μαραθώνιο της Αθήνας, κάτι που εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους ακροατές του. Τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την προπόνηση του Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος τους προσκάλεσε μια μέρα να προπονηθούν μαζί.
Τα παιδιά ρώτησαν και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρίες στην κίνησή του στην πόλη, εκφράζοντας και τα ίδια τη δυσφορία τους για τους ανθρώπους που παρκάρουν μπροστά στις ράμπες, στις διαβάσεις πεζών, για την έλλειψη παρεμβάσεων για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας αυτών των ανθρώπων. Ο Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα στην Καλαμάτα σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, πρόσθεσε όμως ότι τελευταία έχουν γίνει παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης και προγραμματίζονται και άλλες. Επίσης σημείωσε ότι η Καλαμάτα μπορεί να γίνει πόλη πρότυπο στην προσβασιμότητα, δεδομένου ότι είναι και επίπεδη και δεν χρειάζονται δύσκολα και ακριβά έργα.
Ο δάσκαλος Παναγιώτης Σταθέας σημείωσε ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι ό,τι πιο καλό και ωραίο διαθέτει η περιοχή μας, γιατί αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για τους άλλους και αποδεικνύει ότι το «δεν μπορώ» δεν ισχύει για τους ανθρώπους με θέληση και αποφασιστικότητα.
Κλείνοντας ο Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη φιλία και την αγάπη, υπογραμμίζοντας ότι οι φίλοι είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει και κάλεσε τα παιδιά να δέχονται τους άλλους ανθρώπους όπως είναι και με αγάπη.
Στ.Μ.