Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 16:31

Ξηλώθηκε παιδική χαρά στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά μαθήτρια του Δημοτικού

Ξηλώθηκε παιδική χαρά στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά μαθήτρια του Δημοτικού

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δεν υπάρχει πια παιδική χαρά στη βόρεια πλευρά του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου. Ξηλώθηκε πλήρως τις προηγούμενες ημέρες. Το ενδιαφέρον και περίεργο είναι ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου είχε εισηγηθεί στη δημοτική αρχή την κατάργηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς στις 21 Φλεβάρη. Στις 15 Μάρτη το πρωί έγινε το ατύχημα με τη μαθήτρια και την ίδια ημέρα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε την απόφαση για την κατάργηση της παιδικής χαράς…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου εισηγήθηκε την κατάργηση της παιδικής χαράς διότι επανειλημμένως γίνονταν βανδαλισμοί στα όργανα και τον ευρύτερο χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των χρηστών-παιδιών. Επιπλέον, σύμφωνα με την Υπηρεσία, η παιδική χαρά έπρεπε να φύγει από τη συγκεκριμένη περιοχή διότι δίπλα της υπήρχε υποσταθμός της ΔΕΗ.


Η παιδική χαρά στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, πριν ξηλωθεί, πριν από λίγους μήνες

Οι πληροφορίες λένε ότι τα όργανα της παιδικής χαράς, λόγω των βανδαλισμών που είχαν υποστεί, είχαν αποκλειστεί από το Δήμο και είχαν «τυλιχτεί» με ασπροκόκκινη ταινία.

Απευθυνθήκαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πράγματι τα όργανα της παιδικής χαράς είχαν αποκλειστεί από το Δήμο. Ο αντιδήμαρχος ευχήθηκε περαστικά στη μαθήτρια που τραυματίστηκε και τους γονείς της, καθώς και γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος που υπέστη. Σχολίασε ωστόσο ότι η μαθήτρια βρέθηκε στην παιδική χαρά στο πλαίσιο εκδρομής του σχολείου της και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα παιδιά θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί και εφόσον είδαν ότι γύρω από τα όργανα υπήρχε η ασπροκόκκινη ταινία όφειλαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά να πλησιάσουν.

Πάντως η ευρύτερη περιοχή έχει μείνει πλέον χωρίς παιδική χαρά και όπως σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία καινούργιας σε κοντινό χώρο αν και αναζητείται μια κατάλληλη τοποθεσία.
Στ.Μ.