Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 02:12

Κίνηση πολιτών με το όνομα ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 βγαίνει και επίσημα στο προσκήνιο

Κίνηση πολιτών με το όνομα ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 βγαίνει και επίσημα στο προσκήνιο

«ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;»
Κίνηση πολιτών, κυρίως νέων και επιστημόνων που καταγράφουν όμως ήδη παρουσία στα πράγματα της πόλης, βγαίνει στο προσκήνιο με το όνομα ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030. Η κίνηση αυτή προς το παρόν δεν δημοσιοποιεί ποια είναι τα πρόσωπα που είχαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της. Το ενδιαφέρον όμως είναι ήδη μεγάλο για την ατζέντα που θα ανοίξει και τις προτάσεις που θα κάνει, όπως φυσικά και για το αν η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 κατέβει στις δημοτικές εκλογές του 2019 και με ποιον επικεφαλής…

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 δημιούργησε σελίδα στο facebook, όπου γράφει για τις επιδιώξεις της:

«Από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι την τελευταία καληνύχτα, παρατηρούμε μια όμορφη πόλη με λαμπερούς ανθρώπους που καθημερινά δημιουργούν, αγωνιούν και ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Είμαστε σίγουροι ότι η δύναμη της Καλαμάτας είναι οι άνθρωποί της, προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την επιστημονική, επαγγελματική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους. Πιστεύουμε ότι το αύριο της πόλης ανήκει στην συνέργεια των πιο ικανών και άξιων δημιουργικών δυνάμεών της, με κοινό στόχο μια Καλαμάτα ανθρώπινη, βιώσιμη και ευτυχισμένη.

Μπορούμε όλοι μας να συνεργαστούμε σε μια σειρά από κοινωφελείς δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, ώστε η Καλαμάτα να γίνει το 2030 η πόλη πρότυπο που ονειρευόμαστε, με ιδανικά τον πολιτισμό και την παιδεία και με σεβασμό σε όλους, κυρίως στους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία.

Σε μια δύσκολη εποχή, σε μια περιοχή με ασύγκριτες ομορφιές και, δυστυχώς, με συγκριτικά μειονεκτήματα, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε παρόντες εκεί που η πολιτεία αδυνατεί, αρωγοί εκεί που κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει, οραματιστές εκεί που κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει.

Κανείς δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη, αν εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποί της πόλης δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε και δεν προσπαθήσουμε για αυτό. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;

Είμαστε οι άνθρωποι του ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030».
Στ.Μ.