Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 16:21

Απάνθρωπη ΔΕΗ, κόβει το ρεύμα σε άνεργους και παιδιά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΗΣ
Λίγες ημέρες πριν η ΔΕΗ ή τέλος πάντων η εταιρία που έχει δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ και είναι αρμόδια, έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με άνεργους τους δύο γονείς και με μικρό παιδί. Το χρέος της οικογένειας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν 3.000 ευρώ. Την ίδια ώρα η ΔΕΗ ή η αρμόδια εταιρία, δεν αγγίζει μεγαλοοφειλέτες της. Όπως για παράδειγμα τον ΟΑΕΔ, ιδιοκτήτη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών φτάνει τα 26.000 ευρώ!...

Στην απάνθρωπη και ακραία αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά της εταιρίας αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Κανέλης, μέλος της  Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Όπως τόνισε, η ΔΕΗ βρίσκεται πράγματι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Πρόσθεσε όμως ότι θα μπορούσε και να μην βρίσκεται εάν διεκδικούσε τα χρήματα που της οφείλουν οι μεγάλοι πελάτες της. Αναφέρθηκε λοιπόν στην οφειλή του ΟΑΕΔ για το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει ζητήσει επανειλημμένως να πληρώσει, έχει απευθυνθεί μέχρι και στους υπουργούς, ωστόσο δεν του επιτρέπουν να πληρώσει! Δεν επιτρέπουν στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας να πληρώσει επειδή δεν έχει επιμεριστεί ακόμη το ποσοστό συμμετοχής του για την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, σε σχέση με τους άλλους δύο χρήστες του χώρων του κτιρίου, του Δήμου Καλαμάτας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Ο Γιώργος Κανέλης κάλεσε τη ΔΕΗ να διεκδικήσει άμεσα τα χρήματα που της οφείλουν οι μεγάλοι πελάτες της «αντί να κόβει το ρεύμα από άνεργες οικογένειες με μωρά παιδιά».
Στ.Μ.