Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 16:52

Μήνυση και καθημερινά πρόστιμα στον εργολήπτη που φέρεται ότι έριξε μπάζα στον Άρι

Μήνυση και καθημερινά πρόστιμα στον εργολήπτη που φέρεται ότι έριξε μπάζα στον Άρι

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ 
Μια μέρα μετά την καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, για εναπόθεση μπαζών δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων και στην ανάπλαση της ανατολικής όχθης του Άρι, ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε μήνυση κατά του εργολήπτη που φέρεται ότι προέβη σε αυτή την πράξη. Ωστόσο, η επιβολή προστίμων στον εργολήπτη είχε ξεκινήσει από το Δήμο πριν από την καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας…

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, “μήνυση υποβλήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, από το Δήμο κατά του εργολήπτη ανακατασκευής του πολυκαταστήματος της εταιρείας «ΝΟΤΟS» για απόρριψη κάθε είδους υλικών από αποξηλώσεις (μπάζα, ξύλα κ.λπ.) στα Ακοβίτικα, ακριβώς δίπλα στον εκεί αρχαιολογικό χώρο, αλλά και στο χώρο των αναπλάσεων, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες και τους διερχόμενους από την περιοχή .

Μάλιστα, και παρά το γεγονός ότι ο εργολήπτης έλαβε το πρώτο πρόστιμο (600 €) εδώ και τρεις ημέρες, δε λαμβάνει μέτρα απορρύπανσης του χώρου, γι’ αυτό και η εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία είναι να βεβαιώνεται καθημερινά το ανώτατο πρόστιμο.

Η Δημοτική Αστυνομία έχει λάβει οδηγία και ερευνά για την απόρριψη μπάζων, κλαδεμάτων, σκουπιδιών κ.λπ. και αναζητά τους υπεύθυνους, προς τους οποίους επιβάλλονται μηνύσεις και πρόστιμα”.