Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 20:00

Την περιουσία του λιμανιού θα ζητήσει ο δήμαρχος από τον υπουργό Ναυτιλίας Κουρουμπλή

Ο Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Να δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας στο Δήμο Καλαμάτας την περιουσία του λιμανιού ή σχεδόν όση περιουσία έχει απομείνει στο λιμάνι, θα ζητήσει αύριο, Πέμπτη, από τον υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ο υπουργός, τον οποίο θα συνοδεύει ο γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, υπεύθυνος για τα λιμάνια, τη λιμενική πολιτική και τις ναυτιλιακές επενδύσεις Χρήστος Λαμπρίδης, θα επισκεφθεί το δήμαρχο στο Δημαρχείο στις 11 το πρωί, στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε ημερίδα που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου για τα λιμάνια της Πελοποννήσου, ενώ στις οχτώ το βράδυ θα επισκεφθεί με το δήμαρχο το λιμάνι της Καλαμάτας…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, “την Καλαμάτα θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και θα μετάσχει σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, με αντικείμενα ενδιαφέροντος όλων των λιμένων της Πελοποννήσου. Η ημερίδα θα διαρκέσει από τις 11.30 έως τις 14.30 και θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Ο Υπουργός θα επισκεφθεί το λιμάνι Καλαμάτας στις 20.00.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής, θα τεθούν στον Υπουργό θέματα, τα οποία αφορούν στη λειτουργία του λιμανιού, όπως το master plan, η άμεση παραχώρηση στο Δήμο χώρων της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν τη λειτουργία του λιμανιού (π.χ. πάρκο Λιμενικού), καθώς και τα υδροπλάνα, τα έργα υποδομής στο λιμένα Καλαμάτας, όπως και ο τουριστικός - κυρίως - χαρακτήρας του λιμένα και η υποδοχή mega yachts. Επίσης, θα εκφρασθεί και η παράκληση συμβολής του Υπουργού στο χρόνιο αίτημα της παραχώρησης κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας έκτασης 49 στρεμμάτων στην Δυτική Παραλία”.