Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 01:44

Επιδίωξε να υπονομεύσει την πορεία του Επιμελητηρίου ο Γιώργος Γκούμας

Επιδίωξε να υπονομεύσει την πορεία του Επιμελητηρίου ο Γιώργος Γκούμας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. 
Λεκτικό καυγά προκάλεσε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Γιώργος Γκούμας, β’ αντιπρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη. Όμως η απόπειρά του να εκτροχιάσει τη συνεδρίαση απέτυχε. Αποχώρησε από τη συνεδρίαση και τον ακολούθησε μόνο ένας από τους συμβούλους που ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του. Μάλιστα σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό του και παρέμειναν στη συνεδρίαση τόνισαν μετά την αποχώρησή του ότι το νέο Σώμα της διοίκησης του Επιμελητηρίου πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται με ηρεμία και με συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων και αν κάποιος έχει προσωπικά με άλλους να τα αφήνει έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων…

Αφορμή για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο Επιμελητήριο ήταν η πρωτοβουλία της διοίκησης “Ανοικτό Επιμελητήριο”, στο πλαίσιο της οποίας κάθε Τετάρτη απόγευμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό υποδέχονται φορείς και επαγγελματίες και συζητούν διάφορα προβλήματα και προτάσεις για δράσεις.

Για το ξεκίνημα της πρωτοβουλίας έκανε ενημέρωση ο πρόεδρος, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ενώ ο Γιώργος Γκούμας την χαρακτήρισε “πολύ θετική” όμως στη συνέχεια υπαινίχθηκε ότι μέλη της διοίκησης την αξιοποιούν με σκοπιμότητα σχολιάζοντας μάλιστα ότι “έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και τα πηγαδάκια έξω μιλάνε για δημόσιες σχέσεις”.

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος χαρακτήρισε “άστοχο” το σχόλιο ενώ ο Θεόδωρος Καλογερόπουλος, που ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γκούμα υπογράμμισε από την πλευρά του, δημιουργώντας σοβαρές εντυπώσεις, ότι “εγώ θα έρχομαι (στο “Ανοικτό Επιμελητήριο”) κάθε εβδομάδα, δεν μπορεί να μου επιβάλει κανείς να μην έρχομαι”!

Ωστόσο ο λεκτικός καυγάς έγινε όταν δόθηκε ο λόγος ο Σταύρο Στούπα, που σε υψηλό τόνισε δήλωσε ότι τα σχόλια του Γιώργου Γκούμα, που μάλιστα δεν έχει πάει καμία Τετάρτη στο “Ανοικτό Επιμελητήριο, ήταν “προσβλητικά”. Ο Γιώργος Γκούμας τον διέκοψε λέγοντας ότι ο Σταύρος Στούπας είναι υποψήφιος σε κομματικές εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο διοικητικός σύμβουλος μέσα από το “Ανοικτό Επιμελητήριο” ψαρεύει ψήφους. Ο ένας ανταπάντησε στον άλλο σε πολύ υψηλούς τόνους, ακούστηκαν και χτυπήματα χεριού στην έδρα και ο πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής ο Γιώργος Γκούμας αποχώρησε μαζί με τον σύμβουλο του Απόστολο Κουκούτση, ενώ παρέμειναν ο Κωνσταντίνος Βλαχονικολός, ο Βασίλης Τριγκιλίδας, η Δήμητρα Κοτταρίδη, ο Γιάννης Κουφός και ο Θεόδωρος Καλογερόπουλος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, με την επανέναρξη της συνεδρίασης δήλωσε στενοχωρημένος για ό,τι συνέβη και ανέφερε ότι εάν το Σώμα θέλει πραγματικά να αποκτήσει το Επιμελητήριο ρόλο, λόγο και παρεμβατικότητα θα πρέπει όλο μαζί το Διοικητικό Συμβούλιο να δουλέψει, να φέρει μπροστά τα προβλήματα και να ετοιμάσει την ατζέντα για την προώθησή τους “διαφορετικά θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα κλειστό Επιμελητήριο και θα μιλάμε μόνοι μας”. Σημείωσε επίσης ότι η πρωτοβουλία “Ανοικτό Επιμελητήριο” είναι μια προσπάθεια που έχει σοβαρό σκοπό και μετρήσιμα αποτελέσματα, με τήρηση πρακτικών και καταγραφή όλων των θεμάτων που τίθενται. Επιπλέον δε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος υπογράμμισε ότι το Σώμα έχει ήδη να παρουσιάσει αποτελέσματα της συνεργασίας, όπως τον εντοπισμό και την κατάσχεση, την περασμένη εβδομάδα, μεγάλων ποσοτήτων ειδών απομίμησης, συγκεκριμένα ενδυμάτων και υποδημάτων, στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας. Όπως τόνισε, για να συμβεί αυτό κατέβαλε πολύ σοβαρή προσπάθεια ο Κωνσταντίνος Βλαχονικολός και υπήρξε πολύ καλή συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα έχει και συνέχεια, όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

Ο Κωνσταντίνος Βλαχονικολός επιβεβαίωσε ότι υπήρξε καλή συνεργασία στη διοίκηση του Επιμελητηρίου για το χτύπημα στο παρεμπόριο που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Τριάδα, η οποία πρόσθεσε πως πρέπει να συνεχιστεί.

Ο Βασίλης Τριγκιλίδας ανέφερε ότι τα προσωπικά που ενδεχομένως έχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μεταξύ τους πρέπει να τα αφήνουν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Τέλος τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος επίσης τόνισε ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου βρίσκεται σε καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσει έτσι.
Στ.Μ.