Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 14:43

Αποζημιώσεις 800.000 ευρώ σε πλημμυρόπληκτες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας για το 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΙΤΣΗ 
Με καθυστέρηση δύο χρόνων σχεδόν, αν και σε ανάλογες περιπτώσεις η καθυστέρηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν την απόφαση για την αποζημίωση επιχειρήσεων που πλημμύρισαν και υπέστησαν καταστροφές από την σφοδρή κακοκαιρία του Σεπτέμβρη του 2016…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, “την επιχορήγηση αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενέκριναν με κοινή απόφασή τους ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ζημιών  των επιχειρήσεων που αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι να αποζημιωθούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι σημαντικό να αποκατασταθούν οι ζημιές των επιχειρήσεων και να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών δραστηριοτήτων στη Μεσσηνία. Η ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των τοπικών παραγωγικών φορέων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών ήταν επιβεβλημένη και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναρμόδιους φορείς για την ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών».