Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 02:48

Δεν βιάζεται ο δήμαρχος να αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ” 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν μείνει στο Δήμο, εάν θα διεκδικήσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή “σε άλλα όργανα” ή ακόμη και εάν αποσυρθεί. Άφησε να εννοηθεί ότι η πολιτική ρευστότητα δεν του επιτρέπει να κάνει τις επαφές, με τα δεδομένα που θα ήθελε να ισχύουν, “με τους συνεργάτες μου, με την Αθήνα”, ώστε να πάρει την απόφασή του. Επιπλέον χαρακτήρισε “κρίσιμο θέμα” το ζήτημα της απλής αναλογικής, που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα καθιερώσει, με τον “Κλεισθένη Ι”, στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. “Εγώ μπορώ να λειτουργήσω σε συγκεκριμένα πλαίσια”, είπε χαρακτηριστικά και παραδέχτηκε ότι η αναμενόμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής θα επηρεάσει την απόφασή του…

“Μη με ρωτάτε συνέχεια. Εγώ έλεγα ότι θα είναι πιο ομαλά τα πράγματα. Υπάρχει κινητικότητα σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο κομμάτων. Υπάρχει ρευστότητα”, απάντησε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν εάν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση για το πολιτικό του μέλλον.

Πρόσθεσε δε το εξής: “Κοιτάξτε, δεν πρέπει να κουβεντιάσω με κάποιους ανθρώπους σοβαρά; Με τους συνεργάτες μου, με την Αθήνα… Δεν έχει φτάσει ο καιρός ακόμα όταν υπάρχει αυτή η ρευστότητα. Δεν ξέρουμε αύριο το πρωί τι κυβέρνηση θα έχουμε. Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, που είναι η χαρά των δημοσιογράφων και ορισμένων που από την επομένη των εκλογών ζητούν ξανά εκλογές”.

Επιπλέον ο δήμαρχος σημείωσε ότι “είμαστε σε εποχή ρευστότητας πάρα πολύ μεγάλης και εμείς πρέπει να τα υπολογίζουμε αυτά για να μην κάνουμε λάθη. Όχι για να μη ζημιώσουμε τον εαυτό μας αλλά άλλους ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες, που θέλουν να πάνε παραπάνω ή που έχουν παράσχει τη στήριξή τους”.

Στ.Μ.