Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 16:32

Γονείς εμπιστευθείτε τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας προτείνει ο δήμαρχος

Χριστίνα Τσιρίγκα, Παναγιώτης Νίκας, Νικολέττα Καλυβά και Θανάσης Τσιγαρίδης Χριστίνα Τσιρίγκα, Παναγιώτης Νίκας, Νικολέττα Καλυβά και Θανάσης Τσιγαρίδης

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΗ 
Τους γονείς να εμπιστευτούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου και να υποβάλουν τις αιτήσεις εγγραφής μέχρι την Τρίτη, 3 Ιούλη, κάλεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. “Ζητώ να υπάρξει εμπιστοσύνη στα ΚΔΑΠ του Δήμου, διότι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να βοηθήσουμε τα παιδιά του κόσμου ουσιαστικά” τόνισε ο δήμαρχος, ενώ για τη διαδικασία των εγγραφών και τα προγράμματα των ΚΔΑΠ μίλησαν τα στελέχη των Κέντρων Νικολέττα Καλυβά, Χριστίνα Τσιρίγκα και Θανάσης Τσιγαρίδης…

“Καλώ τους γονείς να εμπιστευτούν απολύτως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου, να στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν θέματα σχετικά με την τέχνη, να ασχοληθούν με ξένες γλώσσες, με την πληροφορική, να έχουν δημιουργική απασχόληση, να κάνουν αθλητισμό, να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις”, ανέφερε ο δήμαρχος κ. Νίκας. Πρόσθεσε ότι τη χρονιά που ολοκληρώθηκε λειτούργησαν στο Δήμο 11 ΚΔΑΠ, “είχαμε 500 παιδιά, δώσαμε δεκάδες θέσεις εργασίας σε άνεργους, εισέρευσαν στο Δήμο Καλαμάτας πάνω από 500.000 ευρώ για να πληρώσουμε μισθούς και γενικά τη λειτουργία αυτών των Κέντρων. Την επόμενη χρονιά πρέπει να έχουμε περισσότερα παιδιά για να στηρίξουμε και τις θέσεις εργασίας και ένα θεσμό ο οποίος απευθύνεται περισσότερο σε φτωχές οικογένειες, σε φτωχά παιδιά. Αυτά στηρίζουμε και η κατεύθυνση είναι στα παιδιά αυτά να δίνεται κάθε στήριγμα ώστε να έχουν περίπου ίδιες δυνατότητες με τα άλλα παιδιά”.

Η Νικολέττα Καλυβά, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επισήμανε από την πλευρά της ότι τα ΚΔΑΠ απασχολούν δημιουργικά παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, καθημερινά, απογευματινές ώρες, σε 11 σχολεία του Δήμου. Στόχος των Κέντρων αυτών, συνέχισε, “είναι η συναισθηματική, η νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, με την εφαρμογή νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων”.

Ακόμη η κ. Καλυβά σημείωσε ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων των ΚΔΑΠ του Δήμου λειτουργούν πέντε εργαστήρια και συγκεκριμένα το εργαστήριο φιλαναγνωσίας, στο οποίο υπεύθυνη είναι η ίδια και τα εργαστήρια μουσικής-εικαστικών, αθλημάτων-αθλοπαιδιών, περιβάλλοντος, πληροφορικής-ρομποτικής.

Η Χριστίνα Τσιρίγκα, πτυχιούχος στην πληροφορική, είναι υπεύθυνη για το εργαστήριο πληροφορικής και ρομποτικής και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτό, μεταξύ των οποίων είναι και η εκπαίδευση για την ασφαλή χρήση και περιήγηση στο διαδίκτυο.

Τέλος ο Θανάσης Τσιγαρίδης, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συντονιστής των ΚΔΑΠ του Δήμου, επισήμανε ότι στα Κέντρα αυτά απασχολούνται 29 άτομα επιστημονικό προσωπικό, όλα νέας ηλικίας και τα περισσότερα με μεταπτυχιακές σπουδές και 11 άτομα βοηθητικό προσωπικό. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των εγγραφών επισήμανε ότι οι μητέρες, ως ωφελούμενες του προγράμματος, θα πρέπει μέχρι την Τρίτη, 3 Ιούλη, να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών για το taxis. Την αίτηση που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά θα πρέπει στη συνέχεια να την εκτυπώσουν και να την αποστείλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ. Όπως σημείωσε όμως, ο Δήμος Καλαμάτας για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων λειτουργεί σημεία εξυπηρέτησης καθημερινά, από τις οχτώ το πρωί μέχρι τις εννιά το βράδυ στο νέο Δημαρχείο, στο ΚΕΠ και στα ΚΔΑΠ.  

Στ.Μ.