Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 18:18

Ο Παναγιώτης Νίκας απαντάει για την καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου

Ο Παναγιώτης Νίκας απαντάει για την καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 
Προϊστάμενος δεν μπορεί να είναι όποιος απουσιάζει 221 ημέρες το χρόνο, απάντησε με γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην καταγγελία του Νίκου Πατσαρίνου για την καθαίρεσή του από τη θέση προϊσταμένου τμήματος του Δήμου Καλαμάτας. Επιπλέον σημειώνει ότι το επίδομα των 250 ευρώ για τους προϊσταμένους πρέπει να δίνεται σε κάποιον που μοχθεί γι’ αυτά τα χρήματα και όχι σε κάποιον που απουσιάζει. Ο δήμαρχος στην γραπτή του δήλωση αφήνει να εννοηθεί ότι θα επανέλθει εάν προκληθεί, ενώ απαντάει έμμεσα στο εάν είχε το δικαίωμα να καθαιρέσει από προϊστάμενο υπάλληλο που έχει κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως προϊστάμενος, σημειώνοντας ότι το “νόμιμο δε συνεπάγεται πάντοτε και ηθικό”...

Η γραπτή δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημοτικής αρχής και έχει ως εξής:

  1. Ως Δήμαρχος έχω δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά θέματα αντικειμενικότητας, δικαιοσύνης και σεβασμού προς τους υπαλλήλους-και ιδιαίτερα προς αυτούς που αποδεικνύονται άξιοι του ρόλου και της αποστολής τους.
  2. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ορίζεται για να «προΐσταται», δηλαδή να προσέρχεται πρώτος και να αποχωρεί τελευταίος, να κατευθύνει, να δίνει το παράδειγμα εργατικότητας και συνέπειας, να αξιολογεί το προσωπικό και λοιπά αυτονόητα.
  3. Επομένως δε μπορεί να είναι Προϊστάμενος όποιος απουσιάζει (νόμιμα, δε λέω) 221 εργάσιμες ημέρες το χρόνο ή περίπου. Ούτε ο Προϊστάμενος είναι για να λαμβάνει το επιμίσθιο των 250 ευρώ μηνιαίως χωρίς να προΐσταται. Μάλιστα ο ίδιος από σεβασμό-πρώτα απ' όλα στους συναδέλφους του- δεν πρέπει να θέτει τέτοιο θέμα. Ας πάρει τα 250 ευρώ κάποιος που μοχθεί γι' αυτά.
  4. Ακόμα, ως Δήμαρχος τριπλασίασα τις θέσεις ευθύνης (Διευθυντές, Προϊστάμενοι), για να δώσω ευκαιρίες εξέλιξης και δυνατότητα αναδιοργάνωσης του Δήμου. Μάλιστα, στον Οργανισμό του Δήμου, οι Μηχανικοί μπορεί να είναι Διευθυντές και Προϊστάμενοι στη συντριπτική πλειοψηφία των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Δήμου, κάτι που αποβαίνει σε βάρος άλλων ειδικοτήτων.
  5. Τελικά, το δικαίωμα συνεπάγεται πάντα εκπλήρωση καθήκοντος το δε νόμιμο δε συνεπάγεται πάντοτε και ηθικό.

Αυτά προς το παρόν».

ΕΜΔΥΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟ

Την υποστήριξή της στον Νίκο Πατσαρίνο εκφράζει, με επιστολή της προς τον δήμαρχο Καλαμάτας, τον συνονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον υπουργό Εσωτερικών, την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και την ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Η ΕΜΔΥΔΑΣ μιλάει για “εκδικητική καθαίρεση” του Νίκου Πατσαρίνου από τη θέση του προϊσταμένου. Καλεί το δήμαρχο και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης “να αποσύρετε τις εν λόγω άδικες αποφάσεις και να αποκαταστήσετε το συνάδελφο μας ο οποίος απολύτως νόμιμα έχει κριθεί και επιλεγεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για προϊστάμενος”.