Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 18:11

Ούτε ένα βρεφικό τμήμα δεν θα έχει έτοιμο ο Δήμος Καλαμάτας στην αρχή του νέου σχολικού έτους!

Ούτε ένα βρεφικό τμήμα δεν θα έχει έτοιμο ο Δήμος Καλαμάτας στην αρχή του νέου σχολικού έτους!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ 
Στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η λειτουργία βρεφικών τμημάτων -μόνο δύο- στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας. Θα είναι από ένα βρεφικό τμήμα σε δύο από τους εφτά Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Άλλα δύο τμήματα σε άλλους δύο σταθμούς θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στα μέσα ή τα τέλη Οκτώβρη. Η δημοτική αρχή υποστήριξε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ότι καταβάλλεται ένας αγώνας δρόμου για να ξεκινήσει η λειτουργία των βρεφικών τμημάτων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, συνέχισε, προκύπτουν διάφορα εμπόδια, όπως η άρνηση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να εγκρίνει στο Δήμο να προχωρήσει σε ανάθεση εργασιών και προμηθειών για να κερδίσει χρόνο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Δήμος να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες χρειάζονται χρόνο…

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος για τα έργα συντήρησης και καθημερινότητας αντιδήμαρχος, Γιάννης Αδαμόπουλος, οι αιτήσεις για την εγγραφή βρεφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς έφτασαν τις 200, όμως ο Δήμος θα μπορέσει να φιλοξενήσει περίπου 50 βρέφη και αυτά όχι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο αρμόδιος για τους παιδικούς σταθμούς αντιδήμαρχος, Παύλος Μπουζιάνης, ανέφερε ότι στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσουν οχτώ βρεφικά τμήματα, όμως είπε ότι στην αρχή του νέου σχολικού έτους δεν θα είναι κανένα βρεφικό τμήμα έτοιμο. Ειδικότερα είπε ότι στα μέσα ή τα τέλη Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμα από ένα βρεφικό τμήμα στον 1ο (κοντά στους Ταξιάρχες) και στον 7ο Παιδικό Σταθμο (κοντά στο Δημοτικό Στάδιο), σταθμοί στους οποίους κατά το παρελθόν λειτουργούσαν βρεφικά τμήματα και υπάρχει υποδομή, η οποία όμως χρειάζεται να συμπληρωθεί. Συνέχισε σημειώνοντας ότι στα μέσα ή τα τέλη Οκτώβρη θα ξεκινήσει η λειτουργία ενός βρεφικού τμήματος στον 3ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (παλιό στρατόπεδο) και ενός ακόμη στον 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (στην Εφορία). Σε αυτούς τους δύο σταθμούς θα δημιουργηθούν βρεφικά τμήματα από την αρχή.

Σε ό,τι αφορά τον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (κοντά στο νέο Δημαρχείο) και τον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (κοντά στην Αθηνών) ο αντιδήμαρχος κ. Μπουζιάνης σημείωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα ελέγξει εάν είναι εφικτή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία, η δημιουργία βρεφικών τμημάτων (ενδεχομένως οι χώροι δεν επαρκούν). Εάν δεν είναι δυνατόν να γίνουν βρεφικά τμήματα μέσα στους δύο αυτούς σταθμούς, ο Δήμος θα προχωρήσει στην ενοικίαση κατάλληλων χώρων, είπε ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε ακόμη ότι θα ιδρυθούν και δύο επιπλέον βρεφικά τμήματα, πάλι σε χώρους που θα νοικιάσει ο Δήμος. Ωστόσο αυτά είναι σχέδια που μάλλον δεν αφορούν την περίοδο 2018-2019.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με αφορμή την εισήγηση του αντιδήμαρχου Γιάννη Αδαμόπουλου, για τη κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού με σκοπό την πραγματοποίηση παρεμβάσεων και την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία βρεφικών τμημάτων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, υποστήριξε ότι δημοτική αρχή καθυστέρησε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία βρεφικών τμημάτων.

Στ.Μ.