Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 14:47

Εξελίξεις τη Δευτέρα στο Επιμελητήριο για την οικονομική διαχείριση της ΕΤΑΠ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Τη Δευτέρα το βράδυ αναμένεται ότι θα διαφανούν οι προθέσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για τη διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης, σε προηγούμενες θητείες, της αναπτυξιακής εταιρίας ΕΤΑΠ, η οποία, πάντως, διερευνάται, εδώ και καιρό, από το ΣΔΟΕ. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχουν προσκληθεί εταιρίες ορκωτών λογιστών προκειμένου να καταθέσουν τις προσφορές τους σχετικά με την ενδεχόμενη ανάθεση διενέργειας οικονομικού ελέγχου. Για τις προσφορές που έχουν υποβληθεί θα ενημερωθεί τη Δευτέρα, στις 8:30 το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου…

Ειδικότερα, το θέμα που έχει μπει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι “Συλλογή προσφορών διαχειριστικού ελέγχου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου - ΕτΑπ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων”.

Τη διενέργεια ελέγχου έχει ζητήσει πρώτος από τη σημερινή διοίκηση ο β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, επικεφαλής του “Νέου Επιμελητηρίου” Γιώργος Γκούμας, ο οποίος σε προηγούμενη θητεία είχε την ευθύνη, για μια περίοδο, της αναπτυξιακής εταιρίας. Ο σημερινός πρόεδρος, Βαγγέλης Ξυγκώρος, έχει τονίσει από την πλευρά του ότι η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου, που σε μεγάλο ποσοστό συγκροτείται από νέα μέλη, δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται από ορισμένους να μπει στη θέση του απολογούμενου για ζητήματα που αφορούν προηγούμενες διοικήσεις.

Στ.Μ.